Björklinge förlorade mot Rotebro

Tuff match slutade med seger för Rotebro mot Björklinge

Det svängde i matchen i division 1 östra Svealand herr mellan Björklinge och Rotebro i IFU Arena. Hemmalaget Björklinge hade ledningen i början av andra perioden, med 4-1, men Rotebro vände matchen och vann till slut med 10-8 (1-4, 2-3, 7-1).

Björklinge tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.47 genom Alexander Spinord innan Rotebro kvitterade.

Därefter handlade dock allt om Björklinge och innan perioden var över hade laget ryckt åt sig ledningen med 4-1. Även i andra perioden var det Björklinge som var starkast. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 7-3.

Rotebro hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.17 genom Lukas Granath, och gick upp till 7-6 innan Björklinge svarade.

Innan matchen var över hade Rotebro gjort 8-10.

Noterbart är att Jack Alexandersson gjorde fyra mål för Rotebro och Lukas Granath gjorde tre mål. Dessutom att Björklinges Charlie Eklund gjorde tre mål.

Det här betyder att Björklinge ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Rotebro sist, på elfte plats.

I nästa omgång har Björklinge Vallentuna borta i Rosendalsskolan Norra Sporthall, fredag 25 februari 20.00. Rotebro spelar hemma mot Älvsjö onsdag 23 februari 20.15.

Matchrapporter: IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Förlängningsseger för Runsten mot Björklinge Seger för Sandvikens AIK hemma mot Björklinge Björklinge utklassade LI20 IBF på hemmaplan