Björklinge BK förlorade mot Vaksala SK IBK

Förlängningsseger för Vaksala mot Björklinge

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Vaksala avgöra den jämna matchen borta mot Björklinge i division 1 östra herr. Slutresultatet blev 4-5 (0-0, 2-3, 2-1, 0-1). Patrik Jansson gjorde det avgörande målet i förlängningen och blev matchhjälte för Vaksala.

Segern var Vaksalas fjärde på de senaste fem matcherna.

Den första perioden slutade 0–0. Vaksala gick med två raka mål i andra perioden upp i en 0-2-ledning, innan Björklinge svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Samuel Kihlström för framspelad av Love Forssell efter 13.12.

I slutminuterna var det dock Vaksala som tog greppet. Patrik Jansson gjorde 2-3 efter 19.35, på pass av Samuel Eriksson. 2.48 in i tredje perioden nätade Björklinges Charlie Eklund framspelad av Jesper Svärd och kvitterade för Björklinge.

Efter 5.24 slog Lucas Andersson till på pass av Jesper Svärd och gav Björklinge ledningen.

5.41 in i perioden slog Martin Hallén Almroth till på pass av Christoffer Andersson och kvitterade för Vaksala.

I förlängningen tog det 2.43 innan Vaksala också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Patrik Jansson, på pass av Elvis Lyttegård.

Det här var Björklinges andra uddamålsförlust den här säsongen.

Björklinge har nu fyra poäng efter fyra spelade matcher, medan Vaksala har tolv poäng efter fem matcher.

Nästa motstånd för Björklinge är Sandvikens AIK. Lagen möts söndag 27 oktober 14.00 i Ferrum Arena. Vaksala tar sig an IBF Borlänge hemma lördag 26 oktober 14.00.

Matchrapporter: Förlängningsseger för Vaksala mot Björklinge 5-3-seger för Vaksala mot Rasbo IBF Borlänge vann – klart för kval till Allsvenskan Förlust på bortaplan för Björklinge mot Rasbo Tre klara poäng för Hälsinggården mot Vaksala