Munka-Ljungby förlorade mot Lindome
Montage
Matchrapport

Segerraden förlängd för Lindome – besegrade Munka-Ljungby

ANNONS

3-6 (0-1, 0-3, 3-2) blev resultatet när Munka-Ljungby och Lindome möttes i Munkahallen på lördagen. I och med detta har Lindome tre raka segrar i Allsvenskan södra dam, och efter den tuffa perioden är Lindome nu i riktigt bra form.

– Vi gör två bra perioder, tyvärr har vi inte riktigt marginalerna med oss vilket gör att uppförsbacken blir för stor. Men en seger kommer allt närmare och vi ska göra allt för att den kommer på lördag, kommenterade Munka-Ljungbys huvudtränare Fredrik Ahlin efter matchen.

Lindomes tränare Mathias Bernvid om matchen:

– En bra lagseger där vi jobbar rätt i både försvar och anfall. Vi jobbar noggrant och får in en hyfsad effektivitet framåt, speciellt är det våra spelvändningar som sitter på ett bra sätt. Många gör en bra insats och vi är nöjda med tre poäng i en viktig match. Kul att prestationen ger utdelning till 6-0 ledning en bit in i tredje perioden. Att vi släpper tre mål i slutet är bara en liten skrapa i kristallen. De senaste vinsterna är givetvis viktiga i en väldigt jämn serie.

Lindome tog ledningen efter 11.45, genom Anna Svedman på pass av Jonna Karlsson. I andra perioden var Lindome starkast och gick från 0-1 till 0-4 genom mål av Jenny Abrahamsson, Moa Wahlström och Viktoria Rosberg. Det sista målet kom med 33 sekunder kvar av perioden. Munka-Ljungby förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 men Lindome kunde hålla undan och vinna matchen med 6-3.

Lindomes Jenny Abrahamsson stod för tre poäng, varav ett mål.

För Munka-Ljungby gör resultatet att man nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Lindome är på fjärde plats.

I nästa omgång har Munka-Ljungby Craftstaden borta i Oskarshamns Sporthall, lördag 19 februari 14.00. Lindome spelar borta mot Craftstaden söndag 13 februari 14.00.

Matchrapporter: Lindome klart för kval till Superligan Lindome avgjorde i sista perioden och vann mot Partille D1 Tuff match slutade med seger för Lindome mot Fristad Moa Wahlström stor matchhjälte när Lindome slog Olofström Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome

Den här artikeln handlar om: