Lagan förlorade mot Warberg

Formstarka Warberg tog ännu en seger

Warberg fortsätter starkt i Allsvenskan södra herr. När laget mötte Lagan borta i Innebandyhallen på tisdagen kom ännu en seger. Laget vann med 6-3 (1-1, 2-1, 3-1). I och med detta har Warberg fyra segrar i rad.

– En jämn mellan två lag som verkligen krigar i 60 minuter. Tycker att vår bredd till sist avgör matchen, kommenterade Warbergs tränare Johan Astbrant efter matchen.

Lagans tränare Christoffer Johansson om matchen:

– Tycker vi gör en bra insats men Warberg är ändå ett nummer större till slut. Vi ger de verkligen en kamp in i sista sekunderna. Vi bjuder på ett par grova misstag vid ett par av deras mål. Samt att deras keeper gör ett par viktiga räddningar när det står och väger. Annars kunde det lika väl blivit minst en poäng.

Första perioden var jämn. Lagan inledde bäst och tog ledningen genom Filip Älverdal efter 9.25, men Warberg kvitterade genom Oliver Sandberg bara tre minuter senare. Efter 2.54 i andra perioden slog Alexander Zoric till, och gav Lagan ledningen.

Warbergs Mattias Kongstad gjorde 2-2 efter 7.20 på pass av Jesper Larsson.

Warberg gjorde också 2-3 efter 15.24 när Nico Mutter hittade rätt framspelad av Oliver Sandberg.

Warberg tog kommandot i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 7.44 genom Isak Stöckel, och gick upp till 2-5 innan Lagan svarade.

Innan matchen var över hade Warberg gjort 3-6.

Warbergs Mattias Kongstad stod för tre poäng, varav två mål.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Lagan på tionde plats och Warberg i serieledning.

I nästa omgång har Lagan Lindås Rasta hemma i Innebandyhallen, lördag 12 februari 16.00. Warberg spelar hemma mot Åby söndag 13 februari 16.00.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby FBC Lerum bröt Warbergs segersvit Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Fiaskosäsong för Kalmarsund – som åker ur serien