Järfälla förlorade mot Hammarby

Hammarby avgjorde med fem mål i tredje perioden

I två perioder hängde hemmalaget Järfälla hyggligt med i matchen mot Hammarby. Men Hammarby öste på rejält i tredje perioden. Till slut blev det hela 1-7 (1-0, 0-2, 0-5) i matchen i division 1 östra Svealand herr.

Hammarbys tränare Dan Berg:

– Det kändes som vi hade kontroll från första tekning, vi spelade precis som vi kommit överens om i veckan. Sedan var Viggo Rodén viktig för vårt spel framför motståndarkassen och månaden i Mexiko märktes inte av på honom. Alex Johansson är också en spelare som hittar målet och till sist måste John Koski i buren hyllas, lugn och trygg.

Järfälla tog ledningen efter 9.11, genom Axel Fredriksson. Efter 4.39 i andra perioden nätade Pontus Fors, och kvitterade för Hammarby.

Alexander Johansson gjorde dessutom 1-2 efter 9.58.

I tredje perioden var Hammarby starkast och gick från 1-2 till 1-7 genom två mål av Viktor Rodén, två mål av Alexander Johansson och ett mål av Alexander Fastberg och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 02.08 kvar att spela.

Alexander Johansson gjorde tre mål för Hammarby.

I tabellen innebär det här att Järfälla nu ligger på nionde plats. Hammarby är på sjunde plats.

Fredag 11 februari 19.30 spelar Järfälla borta mot Tyresö Trollbäcken. Hammarby möter Uppsala Teknologer hemma i Sjöstadshallen onsdag 9 februari 20.15.

Matchrapporter: Uppsala Teknologer vann mot Hammarby efter Markus Nordlindhs två mål Starka Hässelby fortsätter vinna Täby FC utklassade Hammarby på bortaplan Chansen borta för Hammarby – som åker ur serien Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Hammarby