Rotebro vann mot Hammarby

Rotebro utklassade Hammarby på hemmaplan

Rotebro dominerade stort när laget vann på hemmaplan mot Hammarby i division 1 östra Svealand herr med hela 11-3 (2-2, 5-0, 4-1). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Hammarby vann med 5-3.

Rotebro hade före fredagens hemmamatch fyra förluster i rad.

Matchen fortsatte att vara jämn i första perioden. Perioden slutade 2-2 och resultatet var 2-2 efter en perioders spel.

Rotebro spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 7-2 genom mål av Simon Fungdal, Daniel Vikman, Lukas Granath, Albin Sjöberg och Erik Bengtsson. Det sista målet kom med 52 sekunder kvar av perioden. Och det var bara början. Rotebro hade övertaget i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.08 genom Anders Simons-Pettersson, och gick upp till 9-2 innan Hammarby svarade.

Innan matchen var över hade Rotebro gjort hela 11-3.

Noterbart är att Rotebros Simon Fungdal gjorde tre mål.

Det här betyder att Rotebro ligger kvar på elfte och sista plats i tabellen, och Hammarby på sjunde plats.

I nästa omgång har Rotebro Älvsjö hemma i Rotebrohallen, måndag 7 februari 20.00. Hammarby spelar borta mot Järfälla lördag 5 februari 16.00.

Matchrapporter: Uppsala Teknologer vann mot Hammarby efter Markus Nordlindhs två mål Starka Hässelby fortsätter vinna Täby FC utklassade Hammarby på bortaplan Chansen borta för Hammarby – som åker ur serien Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Hammarby