Lund Elit förlorade mot Endre

Ryck i sista perioden avgjorde för Endre borta mot Lund Elit

En jämn match mellan hemmalaget Lund Elit och gästande Endre avgjordes först i tredje perioden. Då drog Endre ifrån och vann matchen i Superligan SSL dam med 6-2 (1-0, 1-2, 4-0).

– En jämn match där de får medstuds i slutet av matchen och det avgör matchen. Vi gör ändå en bra match där tjejerna kämpa och krigar men får inte in den, kommenterade Lund Elits tränare Jörgen Hammer.

Därmed har Endre vunnit fem matcher i rad.

Endre tog ledningen efter 15.00, genom Isabelle Gerig framspelad av Ellen Bäckstedt. Matchen stod därefter länge och vägde. Efter 12.00 i andra perioden nätade Nellie Karlsson, på pass av Emma Heander och kvitterade för Lund Elit.

Endres Anna Jakobsson gjorde 1-2 efter 18.31.

Efter 19.34 slog Anna Nilsson till, på pass av Emelie Rosenqvist och kvitterade för Lund Elit.

Endre spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-6 genom mål av Isabelle Gerig, Elin Roos, Stina Ander och Ellen Bäckstedt och avgjorde matchen.

Ellen Bäckstedt gjorde ett mål för Endre och totalt tre poäng.

Lund Elit stannar därmed på 13:e plats, och Endre på fjärde plats, i tabellen.

I nästa omgång har Lund Elit Nacka Wallenstam hemma i Lerbäckshallen, lördag 29 januari 16.00. Endre spelar hemma mot Malmö FBC fredag 28 januari 19.15.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam lyckades bärga segern mot IBK Lund Täby avgjorde matchserien mot Endre Täby har Endre i sitt grepp efter ännu en seger Drömläge för Pixbo Wallenstam att avgöra mot IBK Lund efter ny seger Bra start för Täby efter seger mot Endre efter straffdrama