Munka-Ljungby förlorade mot Lindås Rasta

Tre poäng till Lindås Rasta efter avgörande i slutperioden mot Munka-Ljungby

Lindås Rasta vann borta mot Munka-Ljungby i Allsvenskan södra dam med 3-2 (0-0, 0-0, 3-2). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Lindås Rasta avgjorde.

– En på förhand tuff match där vi avslutar på ett grymt sätt och kvitterar till 2-2 och har matchen i det läget. Det är åter små marginaler som gör att gästerna vinner med ett mål i numerärt överläge. En tung förlust men vi kommer igen, tyckte Munka-Ljungbys huvudtränare Fredrik Ahlin, efter matchen.

Lindås Rastas tränare Anders Nilsson om matchen:

– En väldigt jämn match med mycket ställningskrig och tight försvarsspel. Jag tycker vi skapar lite fler klara målchanser och vinner rättvist med uddamålet.

Victoria Wallenstam blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 18.31 in i tredje perioden.

Första perioden blev mållös.

Andra perioden blev mållös. Lindås Rasta gick med två raka mål i tredje perioden upp i en 0-2-ledning, innan Munka-Ljungby svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Anna Johansson-Modig för framspelad av Moa Schörling efter 17.05.

I slutminuterna var det dock Lindås Rasta som avgjorde. Victoria Wallenstam gjorde matchavgörande 2-3 efter 18.31, på pass av Lina Johansson.

För tabellens utseende betyder det här att Munka-Ljungby ligger på sjunde plats medan Lindås Rasta har fjärdeplatsen.

I nästa omgång har Munka-Ljungby Pixbo borta i Wallenstam Arena, söndag 30 januari 13.00. Lindås Rasta spelar borta mot Craftstaden lördag 29 januari 14.00.

Matchrapporter: Tungt besked för Lindås – åker ur serien Förlust för Lindås trots mål av Victoria Wallenstam och Alice Bengtsson Tungt för Lindås – Partille D1 bröt fina vinstsviten Lindås segerrad fortsätter efter 7-4 mot Jönköping Lindås vann efter sen kvittering mot Lindome