Coronapandemin
Foto: Svensk Innebandy och Adam Troy
Landet runt

Så jobbar Stockholm för att komma tillbaka från pandemin

ANNONS

Hermine Dahlerus: "Mycket av energin går åt till att få ihop daglig verksamhet ute i föreningarna"

Den förre storspelaren Hermine Dahlerus är verksamhetsansvarig hos Stockholms Innebandyförbund. I början av veckan berättade hon för Innebandymagazinet hur Stockholm som distrikt påverkats av Corona-pandemin de senaste åren.

Inför säsongsstarten hade man tappat 16 procent av alla licenser, och så hade man 12 procent färre anmälda lag mot de som avslutade säsongen mars 2020

– Hallidrotterna är de idrotter som drabbats mest och när vi nu ser att smittspridningen ökar under just vår säsong så ger det en oro inför framtiden och vad det innebär för oss hallidrotter med många uppskjutna matcher, ingen publik osv. Oron är att det är lättare att välja en idrott där nära och kära kan följa med och vara delaktiga på läktaren, sa hon till Innebandymagazinet tidigare i veckan och tillade: 

– Tappet på lag och spelare har gett ekonomiska konsekvenser i form är lägre intäkter, både för förening och förbund. Oron är att ett ytterligare tapp skall påverka innebandyns ekonomi ännu mer.

Nu berättar Dahlerus hur Stockholms Innebandyförbund jobbar för att motverka pandemins negativa effekter. Hon säger att man har haft rabatt på olika tävlingskostnader samt att man försökt vara mer flexibla och infört tillfälliga regler kopplat till tävling.

Distriktet har också till viss del ställt om utbildningsverksamheten till digital utbildning och presenterat vilka stödformer och vilka återstartsstöd som finns.

– I ett stort distrikt som vårt får vi lita på att våra föreningar gör allt vad de kan för att motverka pandemins effekter och vi vet att de jobbar stenhårt och beundransvärt just nu. Vi försöker stötta i den mån vi kan och med de medel vi har och försöker vara en så bra stödorganisation som möjligt, säger Dahlerus till Innebandymagazinet.

Vilka hinder möter ni i era försök att motverka tapp av spelare, ledare och domare? Är det brist på ekonomi och resurser, exempelvis?

– De hinder som finns är resurser i form av ork och ideell arbetskraft. Mycket av energin går åt till att få ihop daglig verksamhet ute i föreningarna. Som att få ihop lag till matcher, eller att se till att matcherna spelas efter de restriktioner som finns. Detsamma gäller oss på förbundet som först och främst har fått lägga kraft på att se till att seriespel och utbildning rullar som vanligt. 

– Men vi tror på att kraften finns i Stockholm att komma tillbaka starkare från pandemin, avslutar hon.


Highlights från finalen i senaste SDF-SM för 04:or

Se alla målen från tjejfinalen i SDF-SM mellan Västsvenska och Stockholm (2-5).

Du kanske även vill läsa:
Så har distrikten påverkats av pandemin
Så har distrikten påverkats av pandemin
Dahlerus: ”Inget önskvärt läge med en mängd ospelade matcher”
Dahlerus: ”Inget önskvärt läge med en mängd ospelade matcher”
Den här artikeln handlar om: