#ibsilly
Max Lindström, i tröja nummer 23.
Foto: Andreas Joakimsson
Superligan

Nyförvärvet förlänger med Jönköping

ANNONS

Max Lindström skriver på ett nytt tvåårsavtal.

Max Lindströms karriär har utvecklats till att bli lite av en solskenshistoria, då han gjorde sina första SSL-matcher någonsin i våras – som 28-åring.

Han hämtades in från allsvenska Salem där han gjort fina 24 poäng på 21 matcher från sin backposition. I Superligan har det blivit 5 poäng hittills på 15 matcher. 

Nu belönas Lindström för sitt spel då Jönköping förlänger stockholmarens kontrakt fram till 2023/24.

– Att Max väljer att förlänga är av stor vikt. Han kompletterar vårt unga lag med bra rutin och smartness i sitt spel. Han har acklimatiserat sig till SSL och trots sin ålder tar han kliv i sin utveckling för varje vecka som går. Max gör sin första säsong i SSL och tar kliv hela tiden. Det ska bli fantastiskt kul att följa hans utveckling framöver, säger Ulf Ekwall från Jönköpings sportgrupp. 

Max Lindström själv:

– Det är väldigt roligt. Jag skrev på för ett år ifjol just för att se hur det skulle kännas, men ju längre tiden har gått har jag kommit att trivas väldigt bra i Jönköping. Framför allt har föreningen och laget välkomnat mig och jag känner att jag har kommit in väldigt bra. Jag tycker att jag har anpassat mig bra till spelet, men behöver förbättra vissa delar, säger Max.

Jönköpings sportsliga ledning har inte legat på latsidan den sista tiden då man också förlängt kontrakten med Oliver Lindén, Dennis Svensson, Alexander Gustavsson, Joel Nyström och Martin Glimberg. 

Att man redan nu ser ut att få behålla en stor stomme glädjer tränaren Emil Stille, som sa följande när han pratade med Innebandymagazinet förra veckan:

– Det är vi jättenöjda med och det har kommit några kontraktsförlängningar till med. Vi ska ta in något nytt med såklart men det som känns bra att merparten som vi vill ha kvar har kontrakt. Vi känner att det är en förutsättning för oss att börja göra någonting som inte är att vara där vi är nu. Vi får jobba vidare med samma trupp och stomme och kan växa med killarna, istället för att behöva ersätta år ut och år in och börja om på ruta ett. 

– Jag vet hur läget var när jag kom in som ny förra året, sportgruppen ska ha all cred för det. De mörkade ingenting och jag fick bilden väldigt tydligt hur allt låg till. Vi fick ihop ett bra lag som vi kunde utifrån förutsättningarna. Men nu är det ett annat läge då vi får behålla väldigt många, så vi kan sikta in oss på några spetsgubbar. Min känsla är att vi kommer vara ett klart bättre lag nästa år, så är det bara!


Mira Markströms slägga hittar nätet

Kolla in Markströms dunderskott mot Rönnby

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: