Åkersberga IBF vann mot Hammarby IBF
Montage
Matchrapport

Åkersberga IBF har åtta raka segrar – vann mot Hammarby IBF med 6-0

ANNONS

Åkersberga IBF är i riktigt bra form just nu. På torsdagen kom seger nummer åtta i rad, efter 6-0 (2-0, 2-0, 2-0) hemma mot Hammarby IBF. Det innebär också att Hammarby IBF har fem raka förluster i Allsvenskan östra dam.

– Åkersberga är lite tyngre än oss överlag och får lite längre anfall med ett diagonalspel från djupt i anfallszon. Jag tycker att vår insats är ett klart steg fram jämfört med senast mot dem och vi börjar få ett allt bättre grundspel med vår för säsongen nya trupp, tyckte Hammarby IBF:s tränare Björn Bekkhus, efter matchen.

Åkersberga IBF:s sportchef Andreas Berglind tyckte så här om matchen:

– Det var en tuff match mot ett välorganiserat Hammarby, som var tuffa att möta idag. Eftersom vi bara har spelat en match de senaste sju veckorna så visste vi inte riktigt var vi stod, men lyckades vinna matchen med 6-0. Maja Grusell, seriens bästa målvakt, håller nollan åt oss tillsammans med ett bra försvarsspel. Vi spelade samtliga 17 ombytta tjejer och gick runt på olika spelare i formationerna då vi vill hålla samtliga i gång och i form då det är förkylningstider. Man vet inte vilken trupp man har till nästa match och samtliga gör det bra. Vi är inte riktigt där vi var innan uppehållet, men vi kommer komma dit och bli än bättre än vi var tidigare.

Matchen var länge mållös. Åkersberga IBF ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Freja Norrman i slutet av perioden på 1.51 i slutet av perioden och tog greppet om matchen. Åkersberga IBF gjorde två mål i andra perioden och gick från 2-0 till 4-0. Åkersberga IBF fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-0. Målen i sista perioden gjordes av Hanna Nordstrand och Mikaela Jönsson.

Hammarby IBF är nu sist i tabellen, medan Åkersberga IBF är på andra plats.

Nästa motstånd för Åkersberga IBF är Tyresö Trollbäcken. Lagen möts onsdag 12 januari 19.15 i Tyresöhallen. Hammarby IBF tar sig an Storvreta hemma lördag 8 januari 14.00.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF IBK Lund avgjorde i tredje perioden mot Åkersberga IBF

Den här artikeln handlar om: