Extra
Foto: Adam Troy
Cuper & läger

Över 600 lag drabbas när nästa turnering ställs in

ANNONS

Storvretacupen har idag nåtts av besked som omöjliggör ett genomförande och tvingas därför att ställa in.

Igår kom mardrömsbeskedet att en av Sveriges absolut största innebandycuper, Gothia Cup, tvingades ställa in turneringen för andra året i rad på grund av coronapandemin. Idag kom nästa mardrömsbesked att Storvretacupen, som har över 600 anmälda lag, också tvingas att ställa in. Cupen skulle ha inletts den 27 december och så här skriver Storvretacupen på sin hemsida:

Vi inom organisationen för Storvretacupen har idag nåtts av besked som omöjliggör ett genomförande och tvingas därför motvilligt att meddela att cupen som skulle ha inletts den 27 december 2021 ställs in.

Idrott är viktigt för hälsa och välbefinnande. Folkhälsomyndigheten har haft en klar linje att barn och ungdomsidrott ska i så stor utsträckning som möjligt bedrivas trots pågående pandemi. Vi har därför jobbat och gjort vårt yttersta för att kunna genomföra cupen med anpassningar av både arenor, inackorderingar och matserveringar enligt de rådande riktlinjerna kring smittskyddsåtgärder. Vår ambition har hela tiden varit att så länge vi inte får direktiven att ställa in så kör vi!

Smittskyddsenheten i Region Uppsala avråder nu från genomförande av Storvretacupen. Situationer som samlar många personer med tät kontakt inomhus under lång tid är det som innebär störst risk för smittspridning. I praktiken innebär det att inackordering och matservering i skolor inte är lämpligt utifrån dagens smittläge. Med direktiven från smittskyddsenheten och även signaler om att nya restriktioner kan komma inom kort ser vi tyvärr ingen annan utväg än att för andra året i rad ställa in cupen.

Vi är ledsna främst för alla barn och ungdomar som längtat och sett fram emot cupen som en av årets höjdpunkter. Vi har lite mer än 600 lag anmälda till årets cup med flera internationella inslag. Cupen är även viktig för idrottsrörelsen och näringslivet i Uppland. Vi har haft en dialog med både smittskyddsenheten i Region Uppsala, Folkhälsomyndigheten, Polisen, Uppsala kommun och Riksidrottsförbundet för att fatta ett så välgrundat beslut som möjligt.



Hur gärna vi en skulle vilja genomföra Storvretacupen 21/22 så måste sätta våra besökare och våra funktionärers hälsa i främsta rummet och vi hoppas på förståelse för situationen och beslutet

Gällande återbetalningar kommer vi att mejla alla lagen med information hur de ska gå till väga. Vi ber om ert tålamod i detta.

Vi önskar tacka alla anmälda lag, cuparbetare, partners och leverantörer för ert samarbete. Tillsammans är vi starka och tar oss igenom det här.

Organisationen kring Storvretacupen hoppas att vi får ses igen, som vanligt, runt Jul och Nyår 2022/2023.


Är det så här man ska rädda zorrostraffar i framtiden?

Kolla in den nya varianten för att försöka stoppa zorrostraffar

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: