EXTRA
Cuper & läger

Mardrömsbeskedet: Gothia Innebandy Cup ställs in igen

ANNONS

En av Sveriges absolut största innebandycuper ställer in för andra året i rad.

Förra året tvingades Gothia Innebandy Cup ställas in och med kort tid kvar till 2022 års planerade upplaga så kommer beskedet att man ställer in även i år. Så här skriver man på cupens hemsida:

Med 2,5 veckor kvar till cupen behöver arrangören kunna ge såväl de anmälda lagen som funktionärer och leverantörer besked, och Gothia Innebandy Cup har därför tvingats fatta beslut utifrån de signaler om nya restriktioner som kommit de senaste dagarna.

Efter att ha ställt in förra vinterns Gothia Innebandy Cup, har förhoppningarna varit stora på att åter få arrangera en av världens största ungdomsturneringar i innebandy, under trettonhelgen 2022. Organisationen har under en längre tid arbetat fram planer för hur cupen skulle anpassas både när det gällde matcher och flöden i idrottshallarna och inkvarteringen och matserveringen på de skolor där större delen av lagen bor. Gothia Innebandy Cup har följt Folkhälsomyndighetens råd om hur trängsel kan undvikas vid evenemang och informerat de anmälda lagen om hur smittspridning kan undvikas.

Så sent som i förra veckan kom positiva signaler när regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade att det fortsatt är tillåtet att arrangera cuper och läger för barn- och ungdomsidrott. Folkhälsomyndigheten utlovade förtydliganden kring vilka smittskyddsåtgärder som krävs men har ännu inte presenterat någon uppdaterad information.

Med så kort tid kvar till turneringen har Gothia Innebandy Cup därför tvingats fatta beslut utifrån de signaler myndigheterna gett de senaste dagarna, där arrangören bedömt det som sannolikt att det kan finnas ytterligare regionala eller nationella skärpta allmänna råd vid genomförandet, vilket skapar en stor ovisshet för så väl våra deltagande lag som för oss som arrangör i planeringen och genomförandet av turneringen.

Med 2,5 veckor kvar till genomförandet av Gothia Innebandy Cup, ställs turneringen därför in.

– Det känns både tungt och ledsamt, framför allt med tanke på alla ungdomar som sett fram emot detta och nu trott att de äntligen ska få åka på cup igen. Vi känner ett stort ansvar gentemot dem, för att våra ungdomar ska fortsätta känna glädjen och lusten i sin idrott, och därför har vi in i det sista verkligen, verkligen arbetat för att kunna genomföra Gothia Innebandy Cup. Men de råd vi får nu är att det inte går, säger turneringsledare Lena Rönnefors.

Alla anmälda lag får sina avgifter återbetalda. Gothia Innebandy Cup mejlar alla anmälda lag med information om hur de ska gå tillväga.

Gothia Innebandy Cup beklagar det negativa beskedet men hoppas på förståelse för situationen och att vi alla – spelare, ledare, domare, funktionärer, samarbetsföreningar, partners och leverantörer – ses i januari 2023 i stället.

Gothia Innebandy Cup 2023 kommer att genomföras 5–8 januari.


TV: Tobias Gustafssons viljemål avgjorde VM-finalen

Brytning, offensiv tackling och tryckte in bollen! Återupplev Tobias Gustafssons otroliga 5-4-mål i VM-finalen mot Finland.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: