#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
Superligan

Säsongens största #ibsilly-bomb är ett faktum

ANNONS

En nybliven världsmästare byter klubb i SSL med omedelbar verkan.

I mitten av juni fick Innebandymagazinets #ibsilly-bloggare Mr. Silly in uppgifter på att Jesper Sankell var på väg att lämna Mullsjö för att flytta tillbaka till Växjö. Mr. Silly  kallade det då SSL:s mest förbjudna övergång och han uppgav att det var på grund av familjeskäl som flytten skulle ske. Men uppgifterna dementerades då av Sankell.

Men igår kväll briserade bomben när Mullsjö skickade ut ett pressmeddelande som förkunnade att Jesper Sankell lämnar Mullsjö per omgående och är klar för Växjö.   

– Det handlar om att Jesper och hans familj ska få ihop sitt liv samtidigt som vi har lyckats komma överens med Växjö på ett sätt som båda klubbarna är nöjda med, säger Mullsjös sportchef Jesper Axell och fortsätter:

– Vi lever i en idrott där spelare med familj måste få arbetslivet, familjelivet och andra saker att fungera. I Jespers fall innebär det en flytt till Växjö. Samtidigt stod han under kontrakt med oss och är landslagsspelare och världsmästare. Vi är nöjda över att ha kommit överens med Växjö och tackar Jesper för hans insatser hos oss den här gången.

Mullsjöfostrade Sankell återvände till sin moderklubb inför säsongen 20/21 efter flera år i Växjö. Nu gör han alltså samma resa fast åt andra hållet. Totalt blev det 31 matcher den här vändan för Sankell i Mullsjö och 48 poäng. Axell avslutar med att säga Mullsjö håller på att jaga en ersättare till Sankell.

– Vi tittar på förstärkningar till truppen, både för att ersätta luckan efter Jesper och för att göra truppen både spetsigare och bredare.

Kort efter Mullsjös pressmeddelande kom även ett från Växjö som stolt presenterade sin värvning under parollen “klubbens i särklass längsta kontrakt som någonsin skrivits”. Kontraktet är skrivet på 4,5 år.

– Det känns oerhört spännande att få tillbaka Jesper i laget. För mig är han en spelare som jag förknippat med Vipers tidigare och som man saknat som supporter. Dessutom får vi tillbaka en Sankell som är väldigt mycket bättre än den spelare som lämnade oss för ett par år sedan, säger Växjös elitansvarige Erik Eskils. 

Jesper Sankell själv om att han lämnar Mullsjö:

– Jag är tacksam för denna tid i Mullsjö. Jag har alltid haft som mål att få vinna något med min moderklubb, jag vann aldrig något guld men jag lyckades få med mig en bronsmedalj tillsammans med Mullsjö, vilket är något jag är stolt över. Jag vill också tacka spelare och ledare som hjälpt mig på min resa till det VM-guld jag i veckan var med och vann. Extra stort tack vill jag rikta till Kim Ganevik som tagit hand om mig och alltid funnits där för mig under min tid i Mullsjö, samt Mullsjös fysio Martin Grönhage för all hjälp och stöttning under åren.

Och om att han kommer tillbaka till Växjö:

– Jag är så otroligt glad och stolt över att återigen få möjligheten att spela med Växjö igen. Jag är imponerad över vad de håller på att bygga upp och vill vara en del av den stomme som ska ta klubben till sitt första SM-Guld. Därför känns det extra kul att inte bara komma tillbaka utan också det faktum att jag kommer att vara en Viper för många år framöver. 


Jesper Sankells sista mål i Växjötröjan?

Så här såg det ut senast Sankell gjorde mål i Växjötröjan

 

  

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: