Åkersberga IBF vann mot KAIS Mora UIF

Segerraden förlängd för Åkersberga IBF – besegrade KAIS Mora UIF

7-1 (3-0, 2-0, 2-1) blev resultatet när Åkersberga IBF och KAIS Mora UIF möttes i Åkersberga Sporthall på söndagen. I och med detta har Åkersberga IBF hela sju raka segrar i Allsvenskan östra dam.

– Vi har bra kontroll på matchen direkt från start, men vi missar alldeles för mycket och man ser på tjejerna att det har varit ett långt uppehåll då vi inte gör någon bättre match. Men det är starkt av tjejerna att vinna trots dålig form som kommer att bli bättre när vi får tillbaka spelare som är borta på grund av förkylningar och när vi kan träna på med hela laget. Vi har nu sex raka segrar och har Sirius och Bajen på tur som blir två tuffa matcher, kommenterade Åkersberga IBF:s sportchef Andreas Berglind.

Åkersberga IBF spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Amanda Nyberg, Linn Reher och Emelie Eriksson. Åkersberga IBF gjorde två mål i andra perioden och gick från 3-0 till 5-0. Åkersberga IBF gjorde två snabba mål i tredje perioden och gick från 5-0 till 7-0. Målen punkterade matchen.

Stina Jonsson reducerade förvisso, men närmare än 7-1 kom inte KAIS Mora UIF. Åkersberga IBF tog därmed en säker seger.

Noterbart är att Hanna Nordstrand gjorde tre mål för Åkersberga IBF och spelade dessutom fram till ett mål och Tilde Sandlund stod för tre poäng, varav ett mål.

KAIS Mora UIF ligger på nionde plats i tabellen efter matchen, medan Åkersberga IBF är på andra plats.

Nästa motstånd för Åkersberga IBF är Sirius. Lagen möts lördag 18 december 11.00 i IFU Arena.

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF IBK Lund avgjorde i tredje perioden mot Åkersberga IBF