#ibsilly
Karlstad byter tränare.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Succélaget får ny tränare – mitt under säsongen

ANNONS

Säsongens andra tränarskifte i SSL dam är ett faktum.

Karlstad är Superligans stora succélag hittills. Man förstärkte truppen rejält i somras med flera hemvändare, där värvningen av landslagsmeriterade Adina Augustsson stack ut mest.

Värmländskorna brukar slåss på tabellens nedre hälft men låg femma innan VM-uppehållet. Superligan drar igång om sex dagar, när Karlstad möter Täby, men då kommer man till spel utan sin huvudtränare Oscar Moberg som lämnar laget.

Karlstad meddelar på sina sociala medier att Mattias Karlsson kliver in som ny tränare under resten av säsongen. Karlsson kommer närmast från en sejour för Karlstads herrar, ett lag han lämnade i somras.

Klubben har haft stor ruljans på ledarsidan i sitt damlag. De sju senaste säsongerna har det varit olika tränarstaber varje säsong hos värmlänningarna och av de fyra senaste har tre fått sparken, och Jan-Erik Vaara slutade inför årets säsong. 

När Innebandymagazinet gav varje SSL-lag en utmaning inför säsongen så frågade vi Karlstad om de klarade en hel säsong utan att byta en tränare, en utmaning de alltså misslyckades med.

Joacim Holmén, som också ingår i ledarstaben, svarade på påståendet inför säsongen.

- Haha, ja då får jag väl gå emot alla som tror det och säga att jag och Oskar kommer stå kvar i båset även nästa år.

Varför har Karlstad haft en så stor tränarcirkus de sju senaste säsongerna?

- Jag vet inte riktigt men jag tror att det har att göra med resultatet till stor del. Tjejerna som varit i Karlstad ett tag vill spela slutspel och bli bättre. Det är väl så det funkar i alla lagidrotter, spelarna vill utvecklas och nå bättre och bättre resultat. Och är det så att resultaten uteblir så får oftast tränarna gå.


Highlights: Sirius-Karlstad 4-2 

Se alla målen mellan Sirius och Karlstad

Matchrapporter: Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Karlstad avgjorde i förlängningen mot JIK Karlstad vann trots uppryckning av Mullsjö

Den här artikeln handlar om: