Superligan

Innebandymagazinet utmanar alla lag i SSL på damsidan

ANNONS

Innebandymagazinets 14 utmaningar till alla SSL-lag inför säsongen 2021/22.

Nytt för i år under Innebandymagazinets kick off förra helgen inför SSL-premiärerna var att vi utmanade varje lag med ett påstående som sedan tränarna fick en chans att bemöta. Tanken är att vi kommer följa upp dessa utmaningar under säsongens gång och se hur det går för lagen och deras utmaningar. 

Se alla dagens matcher i SSL på SportExpressen Play

Säsongsutmaningarna på damsidan

Thorengruppen: Ni ska vinna 50 perioder!

Förra säsongen vann Thorengruppen 49 av 75 perioder sett till grundserien vilket betyder att de vann cirka 67 procent av alla perioder de spelade, vilket var klart bäst i serien. Denna säsong ger vi Umeålaget utmaningen att överträffa det och vinna minst 50 perioder.

Daniel Jernbergs reaktion på påståendet:

- (skratt) Det kan jag lova att vi kommer göra. Vi är ett väldigt bra innebandylag som vill spela offensivt och det tror jag att vi kommer få bra betalt på. Jag säger att vi kommer vinna 75 procent av alla perioder den här säsongen.    

75 procent innebär att man ska vinna 59 perioder och denna jakt kommer man givetvis kunna följa via Innebandymagazinet löpande under säsongen. Vi kommer även följa Veera Kauppis jakt på drömgränsen 100 poäng som hon har lovat att försöka nå.

PIXBO WALLENSTAM: Ni ska besegra Thorengruppen för första gången någonsin!

Pixbo har en lång historia av tuffa möten mot Thorengruppen/IKSU där de båda har mötts i slutspel flera gånger med utgången att Thorengruppen dragit det längsta strået flest gånger. Pixbo förlorade bägge matcherna i serien senast plus att man torskade SM-finalen mot Thorengruppen. Lägger man sedan in IKSU i ekvationen så har inte Pixbo vunnit över Umeålaget sedan 2017 och de har 12 raka förluster. Vi tippar att förlustsviten kommer förlängas.

Jonas Gustafssons svar på påståendet att man inte kommer slå Thorengruppen:

– Det kommer vi definitivt göra. Vi går inte tillbaka och tittar i historien utan vi tittar framåt. Vi fokuserar inte på vad som varit utan vi har full fokus på vad vi vill göra denna säsong och där räknar vi in att slå Thorengruppen.

VÄSTERÅS RÖNNBY: Ni ska påbörja en ny storhetstid och komma topp tre i serien!

Rönnby har varit en stormakt i innebandy-Sverige men har i slutet på det senaste decenniet varit på dekis utan större framgångar och står för tillfället på sex raka säsonger med en sjätte och sjunde plats i tabellen och respass i kvarten. Men efter en bra silly och ett försvagande på flera topplag runt Rönnby så påstår vi att vägen ligger öppen för att västeråsarna ska sluta trea i tabellen. 

Andreas Harnesks reaktion på påståendet:

- Det är roligt att ni tror på oss och vi tror också på oss själva. Vi vet att vi har tagit många steg framåt så jag tror ni kan få rätt. Vi vill utmana topplagen redan i år även om vi vet om att de är favoriter ett år till. Håller vi oss skadefria och friska i år så ska vi ha goda chanser att komma topp tre faktiskt.

SIRIUS: Stjärnvärvningen ska leverera minst 50 poäng!

Amanda Delgado Johansson, nyförvärvet från mästarna Thorengruppen, är tillbaka i Uppsala och väntas få en större roll i Sirius. En gång i karriären har hon lyckats göra 50 poäng på en SSL-säsong i grundserien, annars har hon legat mellan 40 och 50 poäng flera (fem) gånger. Nu tycker vi att man ska kunna kräva 50 poäng av ”DJ” 2021/22.

Tränaren Marko Palosaaris reaktion: 

– Hon kommer ges möjlighet att göra 50 poäng åtminstone. Av det man har sett på försäsongen så är hon riktigt bra, det går inte att komma ifrån. Jag tror att hon kommer ha en mer framträdande roll hos oss än hon kanske hade i Thoren. Hon är vältränad och kommer få mycket speltid. Hon är ett monster på planen och kommer göra en bra säsong, det är jag övertygad om.

FALUN: Ni kommer inte ta 50 poäng!

Förra säsongen tog Falun 25 poäng. Nu är man en betydligt bättre trupp, men kommer man klara av att dubbla antalet poäng till 50? Högst tveksamt. Senaste åren har topp 4-lagen tagit minst 50 poäng. Falun tippas femma.

Tränaren Daniel Dalbjers reaktion: 

– Hur många tog Mora förra säsongen? 46? Då är 50 rätt bra vill jag påstå… ja, fy fan, hur ska jag bemöta det...

– Så här: 50 poäng intresserar mig inte någonstans. Som du hör så visste jag inte ens hur jag skulle bemöta det. Det enda jag och mina tjejer vet är att vi kommer gå ut och försöka vinna varenda match. Bollen är alltid rund och det får man respektera. Om vi når 50 poäng får vi se.

ENDRE: Kan ni undvika att göra er sämsta insats på sex år?

Endre har slutat topp 5 åtta säsonger i rad. Nu är man tippade sexa av Innebandymagazinets SSL Dam-expert Christian Svensson.

Tränaren Bruno Lundbergs reaktion: 

– Ja, det kan helt säkert bli så, liksom. Men vi kommer sikta på att nå så högt som möjligt. Om det blir trea, fyra eller femma kan jag inte svara på. Ni kanske har rätt, eller kanske fel.

MALMÖ: Kan ni skrämma bort premiär- och Pixbospöket denna säsong?

Malmö har aldrig vunnit en premiärmatch i SSL. Nu möter man dessutom Pixbo Wallenstam i första matchen, ett lag man aldrig besegrat i SSL. Vi tror att både premiärsviten och förlustsviten mot Pixbo håller i sig den här säsongen.

Mikael Jeppsson:

– Vi möter Pixbo redan på onsdag i Svenska cupen så det blir bäst av två mot Pixbo och vi får gratis scouting inför SSL-premiären. Men historiskt har Pixbo varit det svåraste laget för oss att skapa målchanser mot. När Sara Hjorting försvann så tänkte man att nu blir det bättre, men då kom Lara Heini och gjorde det bra. Samma när Stephanie Boberg försvann, det är alltid någon annan som tar över. Det är en lagmaskin. Men att vi inte har vunnit mot dem betyder inte mer än att vi inte har gjort fler mål än dem. 

KARLSTAD: Klarar ni en hel säsong utan att sparka en tränare?

De sju senaste säsongerna har det varit olika tränarstaber varje säsong i Karlstad och de fyra senaste har tre fått sparken, och Vaara slutade senast. Mönstret är tydligt och när nästa säsong påbörjas ser vi risken som stor att tränarstaben inte kommer se likadan ut som nu.

Joacim Holméns reaktion på påståendet:

- Haha, ja då får jag väl gå emot alla som tror det och säga att jag och Oskar kommer stå kvar i båset även nästa år. 

Varför har Karlstad haft en så stor tränarcirkus de sju senaste säsongerna?

- Jag vet inte riktigt men jag tror att det har att göra med resultatet till stor del. Tjejerna som varit i Karlstad ett tag vill spela slutspel och bli bättre. Det är väl så det funkar i alla lagidrotter, spelarna vill utvecklas och nå bättre och bättre resultat. Och är det så att resultaten uteblir så får oftast tränarna gå.

KAIS MORA: Kan ni undvika att 15:e säsongen i SSL slutar med fiasko? 

KAIS Mora har tagit 11 raka SM-medaljer och gått till slutspel varje år (14 säsonger) sedan man gick upp som nykomling 2007. Den sviten tar slut nu, enligt Maggets förutsägelse.

Malin Andréasons reaktion på påståendet:

– (Fem sekunders tystnad)… Oj! Den som lever får se.

TÄBY: Kommer sluta vara ett slutspelslag!

Täby har spelat sju raka slutspel men efter denna extremt tunga Silly season och flera interna struligheter de senaste säsongerna så tror vi det påverkat laget för mycket för att de ska orka ladda om batterierna till att fortsätta vara ett slutspelslag. 

Maimon Abdallahs reaktion på påståendet:

- Haha, ja det är inte så mycket att säga om det, mer än att vi tänker bevisa motsatsen.

Vad talar för att ni ska ta er till slutspel då?

- Att vi har minst sex lag som är sämre än oss helt enkelt.

NACKA: Milstolpen 30 poäng kommer inte nås i år heller?

Nacka har aldrig haft en spelare som hamnat bättre än på 30:e plats i poängligan. Philippa Blom slutade just på plats 30 senast med sina 29 poäng. Men hon finns inte kvar längre så det krävs att någon annan kliver fram i år. Dessutom verkar 30 vara någon form av magisk milstolpe för Nacka då ingen lyckats göra 30 poäng på en säsong i högsta ligan. Det kommer heller ingen göra i år, påstår vi. 

Hampus Nodenströms reaktion på påståendet:

- Det är en klurig utmaning och den risken finns helt klart. Vi har ingen super-utpräglad poänggörare utan jag tror att vi kommer ha en stor spridning på det i år.

Vem har chansen att göra det då?   

- Det skulle väl vara Saga Emtell i så fall. Hon har kvalitéerna med bra blick för spelat och ett bra avslut. Hon har det som krävs för att göra mycket poäng. 

LUND: Kan ni göra över 100 mål på en säsong?

Förra säsongen stannade Lund på 97 gjorda mål i grundserien. Vi ser inte mycket som talar för att skåningarna skulle lyckas göra 100 mål i år heller (det kräver ett snitt på 3,85 mål per match). Men motbevisa oss gärna!

Tränaren Jörgen Hammars reaktion:

– Där tror jag att ni har fel. Jag tror faktiskt att vi kommer göra fler mål än förra året, så det blir fler än 100 mål.

WARBERG: Ni kommer åka ut med buller och bång!

Warberg har spelat fem säsonger i SSL och har fått kämpa för sin existens varje år. Men efter en svag Silly season plus att bottenkonkurrenterna rustat bra kommer det inte bli någon sjunde raka säsong i SSL utan man kommer åka ut med buller och bång. 

Kent Göranssons reaktion på påståendet:

– Jaha, ja men då är det nog dags i år då. Det påståendet har varit samma i alla säsonger så det är inga konstigheter. Men vi kommer vara extremt starka som lag även i år och det är laget som gör det och inte enskilda individer. Visst, individer kan göra skillnad men vi är en otroligt stark enhet och det kommer vi inte åka ut med.

JÖNKÖPING: Ni kommer inte få en enda rolig bussresa hem!

Jönköping vann endast 1 av 13 bortamatcher förra säsongen. Nu är laget försvagat på pappret och det talar för att det blir ännu tyngre bussresor i år. Sorry, JIK, det blir 0 poäng på bortaplan 2021/22. Men motbevisa oss gärna!

Tränaren Daniel Stenmarkers reaktion: 

– Oj! Vem säger det?

Det säger Innebandymagazinet.

– (skratt) Vad ska jag svara på det... tror du det så är det okej för mig. Men det är absolut inte planen.


Highlights: Sirius-Djurgården 7-3

Se alla mål från SSL-premiären.

Den här artikeln handlar om: