ONSDAGENS SSL
Superligan

Highlights: Storvreta-Sirius 11-3

Se alla målen från Uppsaladerbyt mellan Storvreta och Sirius som slutade 11-3 till Storvreta.

Storvreta körde över Sirius i Uppsaladerbyt efter stor uppvisning i andra perioden som man vann med hela 7-1 efter tre mål på 48 sekunder mellan andra och tredje spelminut i andra. Tre mål på 48 sekunder kan ju tyckas vara snabbt men rekordet har Mullsjö på 17 sekunder mot Pixbo 2008.

Bästa poängplockare blev Storvretaduon Filip Eriksson med 3+1 och Albin Sjögren med 2+2.

Med 28 sekunder kvar av första perioden gick brandlarmet i IFU Arena och matchen avbröts och de 1476 personerna fick utrymma arenan. Matchen blev tack vare det kraftigt försenad och när matchen återupptogs igen spelade man först av de 28 sekunderna innan man direkt ställde upp för tekning och drog igång andra perioden.

Storvretas tränare Oscar Lundin: “Solid insats från oss. Vi tar avslut ifrån de lägen vi ska och driver på spelet. Sista perioden blir avslagen, men jag hoppas och tror att hemmapubliken hade en trevlig kväll trots det och den udda brandutrymningen de fick vara med om.”

Siriusmålvakten Jacob Pettersson hamnade i bråk med förre lagkamraten Victor Andersson efter cirka fem minuters spel. Båda åkte på en 2+2 minuters utvisning vilket betydde att Pettersson var tvungen att sätta sig i utvisningsbåset och Sirius andremålvakt fick hoppa in i målet. Läs mer om den sällsynta incidenten här

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)