Onsdagens SSL
Superligan

TV: Siriusmålvakten får sätta sig på botbänken efter bråk

ANNONS

Jacob Pettersson fortsätter att skriva rubriker när det vankas Uppsaladerby mellan Sirius och Storvreta.

Förra säsongen skapade målvakten Jacob Pettersson stora rubriker när han valde att avstå Uppsaladerbyt mellan Storvreta och Sirius. Anledningen till det var att Pettersson var utlånad från Storvreta till Sirius då och valde därför bort matchen.

– Jag får spela i morgon men har valt bort den matchen på grund av att det bara skulle kännas konstigt att försöka ta poäng från laget som jag är utlånad i från, och där min lojalitet ligger. Jag kommer varken att vakta kassen eller att befinna mig på bänken. Jag har inte bestämt mig för om jag kommer att kolla på matchen på läktaren eller hemifrån, sa Pettersson till Innebandymagazinet då.

Detta blev en stor snackis som debatterades flitigt både i media och på sociala medier. Sedan dess har Pettersson värvats fullt ut till Sirius den här säsongen men likväl blev det Pettersson som skapade rubriker igen i kvällens Uppsaladerby.

Efter knappt fem minuters spel så hamnar Pettersson i bråk med sin gamla lagkamrat Victor Andersson efter en situation framför mål. Lite gruff uppstår och efter en stunds konfererande beslutar domarna att visa ut både Pettersson och Andersson 2+2 för hårt spel. Något som betydde att Pettersson fick gå och sätta sig i utvisningsbåset.

Oskar-Viking Tjärnberg fick hoppa in i målet för Sirius och han gjorde det så bra så när de fyra minutera passerat fick han stanna kvar och vakta målet perioden ut.

Tjärnberg släppte in tre mål på sina 15 minuters spel men i andra perioden var Pettersson tillbaka i målet igen. Dock så släppte han in tre mål på lite mer än två minuter och blev utbytt igen. 

Se hela den ovanliga situationen i klippet ovan. 

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: