Superallsvenskan
Foto: Mats Gustafsson
Superallsvenskan

Superallsvenskan omgång 9

Häng med i Innebandymagazinets nya unika bevakning av Damallsvenskan där vi uppmärksammar de tolv bästa allsvenska lagen.

I Superallsvenskan kommer ni varje vecka kunna följa med i vad som sker i landets fyra olika damallsvenskor. Vi kommer ta fram en tabell med de 12 bästa lagen från alla fyra serier baserat på snittpoäng, skriva om matcherna som sticker ut och slå samman alla poängligor i en. Denna vecka är lite speciell då bara Västra serien har spelat lika många matcher sedan är det några strömatcher kvar här och där som kommer spelas under VM-uppehållet som stundar nu. Dessutom så förra gångens Superallsvenska publicerades mitt i omgång 8 så denna gången är det båda omgång 8 och 9 som redovisas.  

Superallsvenskan omgång 8 och 9

PlaceringFörraLagMatcherMålskillnadPoängSnittpoäng
1(2)Telge SIBK961273,00
2(1)FBC Kalmarsund758213,00
3(3)RIG Umeå IBF728192,71
4(6)Åkersberga IBF942242,67
5(7)Västerås IBS917222,44
6(4)Storvreta IBK929212,33
7(8)IBK Göteborg913202,22
8(5)IBK Dalen724152,14
9(10)Örnsköldsvik IBK68122,00
10(Ny)Munka-Ljungby IBK77142,00
11(12)FBC Katrineholm96182,00
12(Ny)IBF Linköping92171,89

 

Ganska så stora förändringar i tabellen den här veckan jämfört med förra. Bara ett lag, RIG Umeå, ligger kvar på samma placering som då och förra veckan var topp 6-lagen de samma men denna vecka är det bara topp 3 lagen som är desamma fast på olika placeringar. Storsatsande IBK Dalen och Storvreta förlorade båda och tappade tre respektive två placeringar. Stora raketerna är Munka-Ljungby och IBF Linköping som tagit sig in i Superallsvenskan för första gången denna säsong. Extra imponerade av Linköping som inte tog en enda poäng förra säsongen och i år ligger man en poäng ifrån SSL-kval, snacka om revansch. Sedan är det värt att nämna att Fagerhult Habo vunnit sin första match så nu har alla 42 Allsvenska lag tagit poäng denna säsong. 

 

Uppseendeväckande resultat från senaste omgångarna 

Västra Mälardalen-Västerås IBS 2-3 sd

Västerås Eriksgata mot ära och berömmelse fortsätter och att de skulle leda västra serien efter nio omgångar var det nog inte många som vågade drömma om. Här besegrar man en av de stora förhandsfavoriterna inför säsongen som fått grus i maskineriet. Vet inte om just denna förlust tog knäcken på Mälardalen för i matchen efter blev man nollade av Lockerud som gjorde fem mål. Mälardalen höll på att förlora alla tre poäng men kunde kvitter med tre minuter kvar. Sedan avgjorde nyförvärvet från Storvreta, Sara Avonds med sitt andra mål för dagen, i sudden.     

RIG Umeå-IBK Dalen 7-1

En väldigt imponerade seger av RIGarna och ett lika väldigt stort bottennapp för Dalen som siktar på SSL. Det är såklart alldeles  på tok för dåligt att få stryk med sex bollar av ett gäng juniorer när man har siktet inställt på SSL. Då ska det även nämnas att Dalen förstärkt laget med två SSL-spelare i Ida Waern från Falun och landslagsmeriterade Esther Jeyabalasingam från Malmö, båda spelade här och båda blev poänglösa. Poängbäst blev radarparet Ebba Törngren och Ella Zetterstedt med fyra respektive tre poäng.  

Storvreta-Åkersberga 2-5

Åkersberga fortsätter att imponera i den östra serien och efter nio spelade omgångar ligger man nu på en andra plats med chans på SSL-kval. Ett SSL-kval som var givet för storsatsande Storvreta som bara skulle sopa mattan med övriga lag. Det kommer bli en tuff batalj mellan seriesuveränerna Telge, Åkersberga och Storvreta om vilka två som kommer få kvala. Telge har tagit maximala 27 poäng. Åkersberga har bara förlorat en match, mot Telge och har sålunda 24p. Storvreta i sin tur har förlorat två matcher mot både Telge och Åkersberga och har 21 poäng. Som sagt var imponerade seger av Åkersberga och med tanke på resultaten mellan de tre topplagen så får man nog dra slutsatsen att det inte är Storvreta som underpresterat utan att de andra två lagen helt enkelt varit bättre.  

Hovslätt-Fagerhult Habo 4-5

Här får vi gratulera Fagerhult till den första segern någonsin i Allsvenskan, grattis. Stor matchvinnare blev Sarah Björnell som stod för 2+1. Trots segern så ligger Fagerhult kvar på jumboplatsen men man slipper vara det enda Allsvenska laget som inte tagit några poäng längre. Hovslätt är inne i en väldigt tung period nu med 5 raka förluster där man dessutom mött de fyra närmsta lagen i tabellen. Den förluststreaken har nu placerat Hovslätt på en nionde plats med hela 7 poäng upp till säker match och då har man även spelat en match mer.     

Poängligan

PositionFörraNamnLagMålAssistSnitt poäng
1(1)Therese GustafssonTelge SIBK18175,00
2(2)Helena LundqvistTelge SIBK1044,67
3(4)Matilda SjödinFBC Kalmarsund13133,71
4(3)Moa TschöpFBC Kalmarsund7173,43
5(6)Hanna NordstrandÅkersberga IBF1593,00
6(5)Hanna KristofferssonIBK Dalen9102,71
7(Ny)Sabrina StrandbergSundsvalls IBF1532,57
8(Ny)Jenny DahlWarberg IBF1642,50
9(Ny)Ebba TörngrenRIG Umeå IBF1062,29
10(8)Felicia ForsmarkTelge SIBK7132,22
11(9)Izabell RydellVästerås IBS4132,13
12(Ny)Nora PetterssonSkoghalls IBK1082,00

Intressant utveckling av poängligan sedan sist då topp 6 ser likadan ut fast lite interna omkastningar. Men på kommande sex placeringar har det hänt mycket där hela fyra nya spelare slagit sig in. Bland annat Warbergs Jenny Dahl som låg bakom Warbergs alla sex mål i senaste vinstmatchen med 5+1. 

– För min egen del så fick jag väldigt fina pass av mina lagkamrater som gav mig många målchanser och det var väldigt skönt att jag lyckades hänga dit dem, sa hon till Innebandymagazinet efter matchen i en intervju du kan läsa här

Lite rolig kuriosa om poängmakandets ädla konst. Totalt har 976 spelare noterats i protokollet denna säsong och av dem har 646 spelare gjort minst en poäng. 131 spelare har snittat en poäng per match, 45 spelare har snittat 1,5 poäng per match, 17 spelare har snittat 2 poäng per match och 5 spelare har snittat 3 poäng per match. 

Fotnot: Man måste ha spelat två matcher minst för att vara med på poängligan för att undvika spelare som kommer ner från SSL och spelar en match och öser in poäng. 


Highlights: IBK Lockerud Mariestad-Västra Mälardalen 5-0

Se alla målen

 

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

Oxdog Ultralight HES 29 

Flest mål (22): Oona Kauppi, Thorengruppen IBK

Flest assists (19): Veera Kauppi, Thorengruppen IBK

Flest poäng (32): Veera Kauppi, Thorengruppen IBK

Finska supersystrarna fortsätter att göra succé i SSL. Båda spelar med Oxdog Ultralight 29. 

Köp klubban här (pris: 1 299 kr)


Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten