Jenny Dahl leder skytteligan i Allsvenskan Södra
Foto: Helmuth Subiabre
Allsvenskan östra

Allsvenska skyttedrottningen öppnar upp för comeback i SSL

ANNONS

Warbergs Jenny Dahl var på målhumör i helgen och hon sänkte Hovslätt helt på egen hand.

Warberg IBF tog ett skutt i tabellen när de besegrade Hovslätt IK i Allsvenskan Södra i helgen med 6-3. Hallänningarna avancerade två placeringar upp till sjätte plats och ligger nu på säker mark (plats 7 får kvala sig kvar). Lagets fjärde seger för säsongen kan man nog tacka storstjärnan Jenny Dahl för. 24-åringen låg nämligen bakom alla målen med sina 5+1.

– Vi möter ett lag som backar hem vilket gör att vi blir det spelförande laget hela matchen. Jag tycker hela laget gjorde en jättebra insats och vi var välförtjänta av de tre poängen, säger Dahl till Innebandymagazinet och fortsätter berätta om sin insats:

– För min egen del så fick jag väldigt fina pass av mina lagkamrater som gav mig många målchanser och det var väldigt skönt att jag lyckades hänga dit dem.

Jenny Dahl var en av SSL-lagets bästa målskyttar när de gick upp till högstaligan 16/17 men efter fyra säsonger i SSL tappade hon suget lite och bestämde sig för att trappa ner i Allsvenskan. Där är hon nu inne på sin andra säsong och det är ju oundvikligt att inte fråga om en comeback i SSL är på tapeten igen. 

– Suget finns absolut men jag trivs väldigt bra i Allsvenskan. Om det blir en comeback i SSL får tiden utvisa.

Ni ligger precis över kvalstrecket. Vad kommer krävas av er för att hålla er kvar? 

– Det kommer helt enkelt krävas att vi vinner mot de lagen som ligger under oss i tabellen så att vi håller de lagen bakom oss fortsatt. 

Varberg är en relativt liten stad med cirka 35 000 invånare. Finns det tillräckligt med spelare för att hålla igång både ett SSL- och ett Allsvenskt lag? 

– Jag tycker absolut det finns spelare för båda lagen, det finns jättemånga unga och duktiga spelare och det gynnar bara hela damverksamheten att ha ett lag i Allsvenskan också.

Du ligger nu tre i poängligan omringad av kalmarsundsspelare. Kan du utmana någon av dem efter 20 omgångar?

– Jag går in i varje match och försöker bidra till vinster genom att göra poäng men det är svårt att utmana grymt duktiga spelare i lag som vinner många matcher tvåsiffrigt. Men jag ska göra mitt bästa för att ge dem en match!

1.Matilda SjödinFBC Kalmarsund131326
2.Moa TschöpFBC Kalmarsund71724
3.Jenny DahlWarberg IBF16420
4.Julia ZachrissonFBC Kalmarsund4913

Tschöp/Sjödins lekstuga mot IBK Göteborg

Se Kalmarsundsstjärnornas poängshow

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.


Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)


Den här artikeln handlar om: