ssl herr: omgång 10
Skräller Jönköping på nytt mot Falun?
Foto: Andreas Joakimsson.
Superligan SSL

10 frågor inför SSL-omgången

Här är de hetaste frågeställningarna inför den tionde omgången i SSL herr.

Superligans tionde omgång inleds ikväll med mötet mellan Hagunda och Helsingborg. Imorgon spelas Kalmarsund-Dalen, Storvreta-Sirius, Falun-Jönköping, Linköping-Djurgården och Pixbo-Växjö. Omgången avslutas sedan på torsdag när Team Thorengruppen tar emot Mullsjö.

Plac.LagMatcherMålskillnadPoäng
1.Storvreta IBK92719
2.FBC Kalmarsund91918
3.Mullsjö AIS91418
4.IBK Dalen9718
5.Linköping IBK9618
6.IBF Falun91417
7.Team Thorengruppen SK91117
8.FC Helsingborg9615
9.Pixbo Wallenstam IBK9412
10.Jönköpings IK9−1612
11.Växjö IBK8010
12.Hagunda IF8−179
13.IK Sirius IBK9−403
14.Djurgårdens IF IBS9−350

TIO FRÅGOR INFÖR OMGÅNGEN

Håller Max Wahlgrens poängform i sig mot Hagunda?

Det har varit mycket snack om Thorengruppens och Pixbos två superduos som innehar plats 1-4 i poängligan, men bakom dem skuggar en formstark herre från Dalarna. Max Wahlgren verkar ha rotat sig i Helsingborg där han nu göra sin tredje säsong och har fått en fantastisk start på säsongen med 21 poäng på nio matcher, där 13 av poängen har kommit i de fem senaste omgångarna. Minst 2-3 poäng mot Hagunda ikväll borde inte vara någon omöjlighet.

Lyfter publiken Hagunda till en ny skräll?

Det finns ett stort intresse för att se Hagunda spela innebandy i Uppsala. Man ligger femma i publikligan och mot Helsingborg ikväll så är det gratis inträde i syfte för att samla in pengar till Akademiska sjukhusets barnfond. Hagunda har spelat en match i år inför 1000 åskådare eller mer, då blev det förlust hemma mot Jönköping, men segerchanserna minskar inte direkt med en fanatisk hemmapublik i ryggen.

Får vi se tvåsiffrigt från Storvreta mot Sirius?

Det är oerhört jämnt i tabellen mellan plats åtta till ett, där skiljer det bara skiljer fyra poäng. Men skillnaderna mellan botten och toppen har varit stor i år, och då tänker jag på när Sirius och Djurgården mött lag högre upp i tabellen. Nu kommer ett stukat Sirius till ett derby mot formstarka Storvreta, och de blåsvarta får till och med svårt att dra ”derbykortet” – vilket ofta innebär jämna matcher – för här finns det en risk/chans att Storvreta drar ifrån rejält. 

Blir Christian Wagneryd permanent Falun-tränare?

Christian Wagneryd får en tacksam start som tillfällig Falun-tränare när man möter Jönköping på hemmaplan imorgon. Inget ont om smålänningarna, men spelar Falun på topp så får man det svårt. Därefter väntar Djurgården och Sirius för Faluns del, och nio poäng där är verkligen inte omöjligt. Kanske får man en sådan bra träff att Wagneryd får fortsatt förtroende som Falun-tränare?

Kan Jönköping bjuda på ny skräll i Falun?

När Jönköping mötte Falun borta förra säsongen ledde man med 5-1 efter två perioder – det är inte alla lag som lyckas göra det i Guide Arena. Man tappade dock segern och matchen gick till förlängning där Falun vann, men man satte åtminstone skräck i de kommande svenska mästarna. Smälänningarna kan vara obehagliga att möta för de flesta lagen och mot ett Falun i gungning så kan man absolut skrälla.

Tar Pixbo revansch mot Växjö?

Svenska Cupen-finalen verkar vila som en förbannelse över finallagen Pixbo och Växjö, som förlorat alla matcher sedan dess (Pixbo en, Växjö två). Att Växjö kanske drabbats av en klassisk baksmälla är inget konstigt, men revanschlustan hos Pixbo borde vara stor. Man förlorade senast mot Linköping men har vunnit varannan match hittills, och det är en av anledningarna till att man har goda chanser till revansch mot Växjö imorgon.

Vad händer med Växjö vid förlust?

Skulle Växjö då förlora mot Pixbo så innebär det att man kan ha åtta poäng upp till slutspelet (dock med en match mindre spelad). Man har 17 matcher kvar att spela efter det så läget är kanske inte panikartat, men att man är en av de största besvikelserna hittills är ingen underdrift. Jag tror man kommer sitta lugnt i båten även om man förlorar imorgon, och Johan Schönbeck kommer verkligen inte behöva oroa sig för sitt jobb. Men fem raka matcher utan vinst skulle inte direkt lova gott inför framtiden. 

Tar Djurgården sin(a) första poäng?

Djurgårdens första poäng börjar närma sig. Nu har man två raka uddamålsförlusten och mot Helsingborg senaste var man otroligt nära en poäng, då man brände ett jätteläge på slutet. Imorgon stundar en tuff uppgift mot ett svårslaget Linköping. Att få med sig minst en poäng innan uppehållet vore guld värt då man möter Falun, Mullsjö och Team Thorengruppen efter varandra när serien startar igen. Linköping saknar dessutom backen Oskar Hovlund, vilket ökar chanserna för Djurgården.

Kan Team Thorengruppen stoppa ”raset”?

Inför förra omgången frågade jag mig om Thorengruppens eventuella ras i tabellen hade börjat. 10-6-förlusten mot Storvreta senast indikerar att svaret är ”ja” på den frågan, för nu är man helt plötsligt sjua i en visserligen superjämn tabell. En tredje raka förlust mot Mullsjö på torsdag hade dock inneburit mer bryderier – är det så att succélaget börjar bli sönderlästa, rent av? 

Fortsätter Mullsjö vara starka borta?

Att Mullsjö är svårslagna hemma i Nyhemshallen är en vedertagen sanning som dessutom stämmer. Men faktum är att man även är duktiga på resande fot. På de tio senaste bortamatcherna i grundserien, med fjolårets serie inräknat, så har man vunnit sju matcher och bara förlorat tre. Nu möter man dessutom ett Thorengruppen som är starkare borta än hemma, så att Mullsjö tar en ny bortaseger är långt ifrån omöjligt. 


Highlights: Jönköping-Sirius 9-5

Jönköping närmar sig slutspelsplatsen efter segern mot Sirius

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


 

Oxdog Ultralight HES 27 

Flest mål (21): Axel Hjälm, Team Thorengruppen SK

Flest assists (17): Hampus Öhgren, Team Thorengruppen SK

Radarparet Hjälm/Öhgren spelar båda med Oxdog Ultralight 27. Noterbart är att båda har det orange-färgade FSL-bladet på Ultralight-skaftet.

Köp klubban här (pris: 1 299 kr)Köp FSL-bladet här (pris: 349 kr)Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten