Kvällens SSL-matcher
Omar Aldeeb.
Foto: Per Wiklund
Superligan SSL

10 frågor inför kvällens SSL-omgång

Det bjuds på inte mindre än sex matcher i SSL herr under onsdagskvällen – här är 10 heta frågor vi vill ha svar på efteråt.

Promotion: Se matcherna på SportExpressen Play

Alla kvällens matcher:

18.30

Dalen-Hagunda

Kalmarsund-Växjö

Storvreta-Team Thorengruppen

19.00

Mullsjö-Falun

Djurgården-Helsingborg

19.15

Pixbo-Linköping

10 frågor inför omgången

Kan Jonatan Brolin verkligen peta Anton Grönlund?

Måns Parsjö-Tegnér är kanske den mest givna startmålvakten i hela SSL. Bakom sig har stjärnan den oprövade 00:an Anton Grönlund, som startat två matcher den här säsongen. Den första var i vinstmatchen mot Djurgården (8-4), och då stoppade han 22 skott. Mot Växjö i senaste omgången fick den Öjebyn-fostrade målvakten chansen på nytt och även den här gången vann Dalen, nu med 6-4, och Grönlunds räddningsprocent anade då på på 81,8. Självklart är Parsjö-Tegnér nummer ett men vill man lufta Grönlund ytterligare så vore kvällens hemmamatch mot Hagunda ett utmärkt alternativ, även om gästerna visade mot Falun senast att de inte ska underskattas.

Får vi se Hampus Bodin storspela på nytt?

Vi fortsätter på målvaktstema och samma match. Hampus Bodin har smugit lite under radarn under säsongen men visar i match efter match att han är en av anledningarna till att Hagunda knäppt många experter på fingrarna hittills. Gjorde en jätteinsats mot Falun senast och även om han inte placerar sig särskilt högt i målvaktsligan (plats 18) så har han varit en av lagets bästa spelare under säsongsstarten. Hagunda är ett lag som har fått och kommer få många skott emot sig, och då är det en trygghet att ha duktiga Bodin i målet. 

Kommer Hagunda skrälla igen?

Hagunda stod för en av moderns tid största skrällar när man besegrade giganten Falun på bortaplan senast. För att sätta det i kontext så ställde Hagunda upp med blott sex utespelare som överhuvudtaget hade spelat i SSL inför den här säsongen, samtidigt som Falun kom till spel med en trupp som innehåller närmare 500 A-landskamper sammanlagt. Att tippa Hagunda i botten var tacksamt inför säsongen då de tappade mängder med rutin samtidigt som en majoritet av värvningarna kom från Herr1an. Nu har man spelat färre matcher än andra bottenkonkurrenter och tre nya skrällpoäng ikväll hade inneburit att man har nio poäng ner till nedflyttningsstrecket.

Kommer vi få se en ovanlig svit?

SSL känns jämnare än på länge, undantaget i botten. Det är få lag som dragit iväg i toppen och det skiljer bara sex poäng mellan ettan Mullsjö och tian Jönköping. Vi har inte sett överdrivet långa vinstsviter, det är egentligen bara Mullsjö, Thorengruppen och Kalmarsund som lyckats vinna flertalet matcher efter varandra utan avbrott. Kalmarsund är just nu det lag som går bäst då man har fem raka segrar, varav den senaste kom i sudden. Samma trend gäller i den andra ändan, det är bara Djurgården och Sirius som förlorat många matcher i rad. Växjö, som startade serien fint, kan bli nästa lag. Man har tre raka förluster och en fjärde ikväll vore närmast ödesdiger för smålänningarna. 

Är det här början på Team Thorengruppens fall?

Undertecknad skrev en riktig ”jinx-text” när jag intervjuade Team Thorengruppens tränare Magnus Norrman inför senaste omgången. Hans lag hade gått som tåget innan dess och ledde serien efter fem raka segrar. Förlusten senast mot Pixbo på hemmaplan (5-10), var därmed minst sagt oväntad. Det går fort i innebandy, både på planen och tabellen men också i medianarrativet. Bara en match efter att intervjun med Norrman publicerats ställer jag mig frågan om detta är början på Thorengruppens fall, för nu väntar flera tuffa matcher efter varandra. Först ut är Storvreta borta, ett lag som är i bra form och som dessutom fått tillbaka spelare efter skador. Ser man till truppen så överpresterar Thorengruppen och vi har sett många fall på lag med på pappret sämre lag starta bra för att sedan falla igenom. Nu är det upp till ”TG” att bevisa att man inte tillhör den skaran.

Kan skytten även göra mål mot topplag?

Axel Hjälms säsongstart liknar få andra. Forwarden gjorde visserligen en fin debutsäsong i SSL ifjol men har exploderat något fullständigt den här säsongen. Han leder både mål- och poängliga med sina 18+7 och hade VM-truppen tagits ut ett par månader senare så vore det ingen skräll om Hjälms namn dykt upp. Samtidigt finns det en pytteliten sko som klämmer. Matchen mot Storvreta ikväll är Thorengruppens tredje mot fjolårssäsongens topptrio. Hjälm gick mållös i matchen mot Kalmarsund och gjorde ett mål mot Falun, så nu är det upp till bevis för 20-åringen att visa att han även kan leverera mot de allra bästa lagen. 

Var Faluns fjolårssäsong inget undantag?

Som jag nämner i frågan ovanför så gillar ju vi i media att dra stora växlar av tidiga resultat, även om man självklart ska vara försiktig med det. Men nu börjar man ju undra om Faluns tid som grundserie-gigant börjar avta? Förra säsongen hade man tagit tio poäng efter åtta omgångar och redan då började krisrubrikerna komma. Nu har man tagit två poäng färre och vi är inte vana att se Falun starta så här svagt. Samtidigt visade man ju ifjol att det gäller att vara bäst när det verkligen gäller, för man tog trots allt SM-guldet till slut. Men en ny förlust idag, som inte alls är omöjlig då man möter Mullsjö borta, ställer ännu fler frågor kring vart Falun är på väg.

Börjar läget ljusna för Djurgården?

Här kan vi knappast klandras för att ha dragit stora växlar. Djurgårdens säsongstart har varit mardrömslik, det är inget snack om saken. Noll inspelade poäng, en tunn trupp som blivit ännu tunnare efter skador, samt uppgivna ord och blickar i efter-match-intervjuer i TV från lagets spelare. Däremot var matchen hemma mot Jönköping senast (6-7) ett fall framåt. Djurgården spelar bra men förlorar på olika misstag man gör. Det var första gången man gjorde över fyra mål i en match och glädjande nog var dessutom legendaren Patrik Schantz tillbaka på planen. ”Järnkaminernas” första poäng kommer närmre och närmre, men frågan är om den kommer ikväll? Helsingborg står på andra sidan, ett lag som inte riktigt motsvarat förväntningarna men som samtidigt inte heller är lätta att besegra.

Kan Pixbo bryta märkliga trenden?

Förlust-vinst-Förlust-Vinst-Förlust-Vinst-Förlust-Vinst. Det är Pixbos facit den här säsongen. Ojämnheten går inte att förklara med att man har vunnit alla hemmamatcher och förlorat alla borta, för man har tagit lika många poäng i Wallenstam Arena som på resande fot. Efter att ha startat flera matcher uselt så fick man träff redan i första perioden borta mot dåvarande serieledarna Thorengruppen senast. Man ledde med 5-2 efter de första 20 och vann till slut med 10-5. Ska man följa resultattrenden även ikväll så kommer det bli förlust, men då Linköping står på andra sidan så känns det som att matchen kan sluta hur som helst. För även östgötarna är ett ojämnt lag, även om man börjat ta poäng i allt stadigare takt den senaste tiden. 

Vem av de tidigare lagkamraterna gör flest poäng ikväll?

Felix Lanver och Simon Palmén spelade tillsammans i Linköping under två säsonger, 2018/19 och 2019/20. Tillsammans gjorde man 140 grunseriepoöng under den tidsperioden. Man blev dock inget klassisk radarpartner-par då man ofta spelade olika kedjor, duon var två av Linköpings absolut farligaste hot framåt. Sedan förra säsongen har östgöten Felix Lanver valt att lämna sitt ”hemmalag” för spel på västkusten, närmare bestämt i Pixbo. Efter en godkänd förstasäsong är han på väg mot att slå poängrekord: Hittills har han snittat 3 poäng per match, jämfört med 1,27 förra säsongen. Det har blivit 14 poäng på de tre senaste matcherna samtidigt som Palmén gjort sex poäng under samma tidsperiod. Siffrorna skvallrar om att Lanver är formstarkast men man ska inte heller glömma av att Palmén gjort poäng i sju raka matcher nu.


TV: Storvreta-stjärnan rapporterad till videogranskning

Storvretas Filip Eriksson rapporterades efter situationen i matchen mot Helsingborg men bestraffas inte.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten