Allsvenskan norra

Allsvenskt herrlag värvar från SSL

ANNONS

Norra Herrallsvenskan blir en profil rikare efter Onyx senaste värvning.

För två veckor sedan avslöjade Innebandymagazinet att talangen Rasmus Mäkinen hade lämnat SSL och Dalen för att flytta hem till Linköping igen. 19-åringen skrev ett treårskontrakt med Dalen i somras och flyttade 83 mil norrut för att fullfölja sin dröm. Men lite skadeproblematik gjorde att SSL-äventyret inte blev som förväntat.

Han fick hemlängtan så han har flyttat hem till föräldrarna i Linköping igen. Han pratar med ett par olika klubbar vet jag så vi får se vad som händer, sa Dalens klubbchef Urban Karlsson till Innebandymagazinet när vi frågade om Mäkinens framtid.

Förra säsongen spelade Mäkinen i Ledberg i Herr1an och när den serien stängdes ner på grund av pandemin så spelade han sju matcher med Lillån i Allsvenskan och gjorde fem poäng. Ledberg ligger tvåa i Herr1an Östra Götaland och Lillån ligger sexa i södra Allsvenskan just nu. Men ingen av Mäkinens förra klubbar kunde locka tillbaka honom utan istället föll hans val på Onyx i den norra Allsvenskan. 

Rasmus Mäkinen är klar för spel i vår allsvenska trupp via en dubbellicens från IBK Dalen i SSL. Rasmus är en hårt arbetande och målfarlig right-forward som kommer att spetsa till vårt anfallsspel, skriver Onyx på sin hemsida.

Onyx som slutade sist i södra Allsvenskan förra säsongen ligger för tillfället tia i norra Allsvenskan med en poäng upp till säker mark. 


Kungälvs nya fruktade radarpar

Se alla målen som Hannes Andersson och Oskar Liedberg gjorde tillsammans senast

  

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: