#ibsilly

En SSL-spelare kastar in handduken och flyttar hem

ANNONS

Han skrev på ett treårskontrakt och flyttade 83 mil för att satsa på innebandy. Men nu flyttar han tillbaka hem.

19-åriga Rasmus Mäkinen lämnade Linköping för att satsa på sin innebandy och talangen bestämde sig för att skriva på ett 3-årskontrakt med IBK Dalen och flytta 83 mil söderut i somras. Men efter sex omgångar väljer han att kasta in handduken och avbryta sitt kontrakt. 

– Han fick hemlängtan så han har flyttat hem till föräldrarna i Linköping igen, säger Dalens klubbchef Urban Karlsson till Innebandymagazinet. 

Förra säsongen spelade Mäkinen i Herr1an med Ledberg IBF och när säsongen stängde ner där blev han utlånad till Allsvenska Lillån IBK. Där spelade han sju matcher och gjorde fyra mål och en assist.

– Det känns riktigt bra att ta steget framåt till SSL och att byta till just IBK Dalen känns rätt med deras spännande spelstil. Hos dem har man bästa möjliga förutsättningarna till att bli så bra som möjligt, jag ser verkligen fram emot att flytta till Umeå, sa Mäkinen i ett pressmeddelande i samband med övergången. 

Men första tiden i Umeå blev inte som förväntat och efter lite skadeproblematik blev det bara två matcher i SSL för 19-åringen samt två matcher i Dalens Herr1an-lag. Var Mäkinen kommer spela nu är ännu inte klart och det var inte alls säkert att det blir i Ledberg igen enligt Karlsson, som är förtegen om framtiden.

– Han pratar med ett par olika klubbar vet jag så vi får se vad som händer.


Är skyttekungens tionde mål inne eller inte?

Se det omdiskutabla målet i Herr1an

     

Du kanske även vill läsa:
Vinst för formstarkt Nacka ger över tre gånger pengarna
Vinst för formstarkt Nacka ger över tre gånger pengarna
Den här artikeln handlar om: