#ibsilly
Djurgårdens IF.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Fler namn kan vara på väg in till Djurgården

ANNONS

Superligans jumbo tittar på att förstärka backsidan.

Idag 16.00: Djurgården-Jönköping - se matchen på SportExpressen Play

När Innebandymagazinet pratade med Roland Pettersson från Djurgårdens ledning i slutet av oktober så kunde han avslöja att man hade ett par nyförvärv på ingång, som man låg i slutförhandlingar med. En av spelarna man förhandlade med var Karlstads stjärna Tom Colling, men där blev det aldrig något då han inte hade möjlighet att flytta till Stockholm.

En spelare som däremot blev klar för Djurgården, detta via dubbellicens från allsvenska Täby, var Filip Rönnqvist – årets rookie i Allsvenskan 2020/21. Han har redan hunnit debutera för sitt nya lag, detta i senaste matchen mot Storvreta (förlust 9-1).

– Det är en utpräglad målskytt som vi har haft ögonen på ett tag. Sedan lyckades vi komma överens med Täby och han kör på dubbellicens med oss. Det gör att vi får fler alternativ, vi har flyttat ner Gustaf Sandberg som back temporärt, exempelvis, säger Pettersson till Innebandymagazinet.

Djurgården har varit hårt drabbade av skador och nu tittar man på flera ytterligare nyförvärv, berättar han.

– Vi jobbar vidare och tanken är att ta in en eller två backar till. Det är det som vi tittar på just nu.

Djurgårdens nästa match spelas mot Jönköping idag, med start klockan 16.00.


Highlights: Storvreta-Djurgården 9-1

Alla målen mellan Storvreta och Djurgården

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: