Superligan

En av SSL hetaste kedjor just nu

ANNONS

Västerås Rönnbys nykomponerade superkedja för säsongen fortsätter att utvecklas men framförallt ösa in poäng.

Vad får man om man blandar ihop en ung talang som flyttades upp från Allsvenskan när den stängdes ner, med en rutinerad hemvändare som trappar upp igen efter tre säsonger i lägre divisioner, samt med en prestigevärvning och framtida superstjärna?

Då får man en av SSL:s hetaste kedjor just nu i Kajsa Johansson-Mira Wickman-Wilma Johansson. Rönnbys superkedja blir bara bättre och bättre ju längre de får spela ihop sig. Senaste matchen mot Mora låg de bakom alla fyra målen under ordinarie tid. Innan Jonna Sjöberg stal strålkastarljuset för en sekund när hon avgjorde i sudden. 

Tillsammans har superkedjan gjort 46 poäng på 8 matcher fördelat på Wilma 22p, Kajsa 13p och Mira 11p. Kedjan toppar också den interna poängligan. I klippet ovan kan ni se när superkedjan har lite lekstuga med Mora.

 

Efter fyra omgångar så listade Innebandymagazinet de sju bästa kedjorna i SSL och då låg Rönnbykedjan på en femte plats. På de fyra första omgångarna gjorde kedjan 18 poäng och de fyra efterföljande omgångarna har de alltså gjort 38 poäng. Snacka om att utvecklas framåt i rask takt.

Denna kedja är helt unik på denna lista då den består av idel nyförvärv. Vad Wilma J och Mira W kan uträtta på en plan har vi vetat om länge. När Coach Harnesk parade ihop den duon med junioren Johansson på försäsongen såg man redan då att något stort var på väg att hända. Efter Västerås Floorball Cup höjde jag en varningens finger för just Johansson och denna kedja och 18-åringen har verkligen tagit SSL med storm och inlett strålande. Med tanke på att det är tre nyförvärv så känns väl silly-kedjan som ett passande namn. Så löd motiveringen efter fyra omgångar. 

Foto socialt: Bosse Grängsjö      

Den här artikeln handlar om: