kaoset i norge
Ketil Kronberg.
Foto: Vladimír Hodac, IFF
VM 2020 (Herrar)

Nya turer i norska landslagssoppan

ANNONS

Förbundskaptenen blir kvar – nu kan Ketil Kronberg vara med i VM.

Det har stormat kring norsk landslagsinnebandy de senaste dagarna.

Det hela börjar med att Norges förbundskapten Johnny Petersen tar ut en VM-trupp som innehåller tre spelare – Ketil Kronberg, Marius Pedersen och Ketil Kronberg – som inte deltagit i landslagets fystester man genomfört på tidigare samlingar. Det ska också tilläggas att man inte gjort några samlingar sedan Coronan kom.

Sedan augusti i år finns regler på att man ska delta på dessa tester för att bli uttagna i landslaget. Därför stoppade Norges landslagssamordnare Lars Bunæs trion från att bli uttagna i VM-truppen.

Det gav upphov till ett stort ramaskri där både Petersen och flertalet spelare hotade med att inte ställa upp i VM. Ketil Kronberg, som då såg ut att missa mästerskapet, var i chock.

– Förbundskaptenen är anställd av förbundet, och han har tagit kontakt med mig och frågat hur det ser ut, om jag har någon möjlighet att hänga med (till VM). Jag har haft lite kontakt under hösten och i början av oktober så sa jag att jag ändå var sugen och att det hade passat. Jag sa att jag var på, och det tyckte förbundskaptenen var otroligt roligt, han ville ha med mig. Sedan kom det här beskedet för två  dagar sedan. Jag var inställd på att åka på VM men vi får se nu, sa Kronberg till Innebandymagazinet i onsdags.

Ville det sig riktigt illa kunde Norge tvingas dra sig ur VM, men nu ser man ut att ha nått en lösning. Under fredagen meddelade förbundet att Johnny Petersen blir kvar på sin post – trots att han tidigare sagt upp sig i samband med denna vevan.

– Norska bandyförbundet har idag kommit överens med landslagschefen Johnny Pettersen och vi är glada att kunna meddela att Norge nu reser till VM i Finland med Johnny Pettersen och hans lag vid rodret. Truppen kommer att meddelas så snart som möjligt, skriver man på sin hemsida.

Man skriver också att åtgärder kommer vidtas för att förhindra sådana här situationer i framtiden.

– En bred utvärdering kommer därför att genomföras efter VM, där det norska bandyförbundet bland annat tydligt ska klargöra vad vi vill med våra landslag och ramarna för detta.

Detta gör också att Ketil Kronberg är uttagen till sitt elfte VM, och han kommer därmed tangera Mika Kohonens rekord på antalet spelade världsmästerskap om inget oförutsett händer. 

Hela Norges trupp

Markus Jelsnes, Greåker

Nicholay Halvorsen, Tunet

Björn Lundgren, Tunet

Mads Fossum Normann, Tunet

Axel Wallin, Nor 92

Martin Isnes Kvisvik, Greåker

Andreas Grønli, Warberg

Erlend Vestby, Tunet

Thobias Hjorth, Greåker

Daniel Gidske, Mullsjö

Arvid Wibring Lindqvist, Greåker

Marcus Hamrin, Hovslätt

Joachim Trandum Terjesen, Tunet

Markus Lindgjerdet, Rychenberg

Ole Mossin Olesen, Tunet

Ole Martin Skau Jansson, Tunet

Patrick Hjemgård, Sarpsborg

Fredrik Gjødalstuen, Sarpsborg

Ketil Kronberg, Dalen

Marius Pedersen, Tunet

Annons

Highlights: Dalen-Pixbo 5-11

Se alla målen mellan Dalen och Pixbo

Du kanske även vill läsa:
Vinst för formstarkt Nacka ger över tre gånger pengarna
Vinst för formstarkt Nacka ger över tre gånger pengarna
Den här artikeln handlar om: