SPONSRAT INNEHÅLL

"Långt före allt annat som finns ute på marknaden"

Jörgen Wikström om nya målvaktsmasken: "Brutalt jävla snygg"

I veckan kom den efterlängtade nyheten som många målvakter har väntat på. Populära märket Promask släpper en helt ny målvaktsmask för innebandy - Raptor X1. Jörgen Wikström som skapat masken är för många i Umeå känd som före detta målvakt i Björklöven. Innebandymagazinet kollade läget med Jörgen ett par dagar efter att nyheten släpptes.

– Det har varit en jäkligt lång resa! Nu känns det skitkul och vi har fått stor uppmärksamhet för släppet. Den här modellen är något extra och långt före allt annat som finns ute på marknaden, säger Jörgen Wikström.

Hur har responsen varit?
– Försäljningsmässigt så har jag jävulskt mycket att göra i helgen, så mycket kan jag säga. Det har varit väldigt bra respons. Vi har tryckt ut det brett, både i Innebandymagazinet, pressreleaser och sociala medier. Så det har varit jättebra.

Vad utmärker masken främst?
– Det som utmärker masken är hela designen och ergonomin, som gör att den både har väldigt bra passform men också att bollar styrs undan på ett helt genomtänkt sätt. Sedan också naturligtvis hur vi har byggt gallret, det är inte gjort som andra galler med runda trådar utan det här är laserskuret galler utifrån rostfritt stål. Sedan är inredningen också gjord i olika lager och bitar. Remmarna har vi dolt på baksidan på ett annat sätt också. Fastsättningen av gallret är också gjort på ett annat sätt än på andra masker. Sedan är den ju brutalt jävla snygg, om man säger så!

Och det har tagit nästan ett decennium att skapa denna?
– Första skissen gjordes för sex-sju år sedan och sedan gjorde vi en lermodell för fem år sedan. Så det här har ju tagit väldigt lång tid att ta fram, sista året har vi jobbat enbart med gallret. Det har ju inte varit billigt att ta fram och det kommer vara en lågvolymsprodukt, den här masken kommer åtminstone i år inte säljas via någon butik. Jag är inte ens säker på att vi kommer släppa den via butik någon gång. Nu kommer den som limited edition den här säsongen. Samtidigt blir den personifierad, man får en väska till masken, vattenflaska, man kan säga att man köper ett helt paket.  

Är det här så revolutionerande att fler kommer ta efter?
– Det kan man tänka sig, men kopierar man så kommer man ju alltid vara tvåa, i bästa fall. Jag tittar inte ens på konkurrenter. Man ska ju inte låta kaxig, men jag har ju hållit på med det här i så många år, varit elitmålvakt i hockey i jävulskt många år och haft masker i NHL. Det är ungefär som när Apple tog fram iPhone. Även i en liten skala så känns det lite så, de tog fram något som var en helt ny nivå.

Läs mer om Promask Raptor X1 på x1.promask.com

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Du kanske även vill läsa:
Efterlängtat produktsläpp för Promask och Jörgen Wikström
Efterlängtat produktsläpp för Promask och Jörgen Wikström