SPONSRAT INNEHÅLL

Efterlängtat produktsläpp för Promask och Jörgen Wikström

Nya målvaktshjälmen från Promask: "Det är verkligen en premiumprodukt"

Jörgen Wikström är för många i Umeå känd som fd målvakt i Björklöven och driven företagare - nu som vd och ägare av Zprofil. Det kanske inte lika många känner till är att hans passion för att vakta målet drivit honom att ta fram ett helt eget märke för målvakter, Promask. Nu släpper företaget en produkt som är förfinad under nästan ett decennium, en helt ny målvaktsmask för innebandy - Raptor X1.

"Det här är kulmen på lång tids arbete, och jag är fantastiskt stolt. Det är bland det bästa jag gjort. Det är verkligen en premiumprodukt i allt, varenda detalj är genomtänkt och filad på. Vi släpper den i en limiterad upplaga, och jag har lovat tidigare Promask-kunder att vara först i kön", säger Jörgen.

Att Jörgen är en mästare på masker råder inget tvivel om, hans masker har burits av målvakter i NHL och många andra burvaktare i världens alla toppligor. Idag är företagets fokus primärt innebandy.

"Vi målvakter är lite speciella...vi jagar förbättringar i varje detalj. För vi vet att ytterligare en räddning - som kan bero på en liten, liten detalj - kan avgöra matchen. Det är det som alltid drivit mig, både som målvakt och som produktutvecklare.", berättar Jörgen.

Jakten på den perfekta masken började redan som liten grabb, hemma i Kiruna. Idolen var Pelle Lindbergh och en sådan mask som han hade ville Jörgen också ha. Jörgen gjorde en träform på slöjden och gjorde sen en mask i glasfiber. Intresset höll i sig och mer seriöst blev det i mitten på 90-talet då Jörgen började utveckla och producera masker i företaget Promask.

"Jag var helt besatt, dammsög marknaden på alla masker, jag pratade med alla, designade, testade, prövade och tog slutligen fram egna masker för försäljning. Promask samarbetade också under en tid med Reebok och tog fram en helt egen line för Europa. Då gjorde vi stora innovationssprång med efterföljande patent och mönsterskydd. Allt det arbete vi gjorde då har legat till grund för den nya masken som vi släpper nu. Det känns makalöst roligt.”

Läs mer om Promask Raptor X1 på x1.promask.com

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)