Superligan

Highlights: Lund-Jönköping 5-6

Jönköping antog Innebandymagazinets utmaning och vann på bortaplan!

På förhand var det här ett rejält ångestmöte mellan seriens två sämsta lag hittills. Lund stod på två poäng medan Jönköping inte tagit en enda.

Efter första perioden såg tabelläget ut att spegla tabellägget. Lund gick upp till en 4-1-ledning men Jönköping reducerade kort innan periodvilan. I mittenakten kunde småländskorna sedan komma i kapp till 4-4. Båda lagen gjorde sedan varsitt mål tidigt i tredje, men matchens sista – och avgörande – mål gjordes av Jönköpings 16-åriga supertalang Mira Markström som sköt hem Jönköpings första poäng den här säsongen.

I Jönköpings många lag så har flera unga spelare framträdande roller och idag klev 20-åringen Emma Thorsson fram och svarade för ett hattrick!

Att Jönköping vinner på bortaplan hör inte till vanligheterna. Förra säsongen blev det blott en vinst på främmande mark och när Innebandymagazinet påstående inför säsongen var att det skulle gå ännu tyngre i år – man skulle inte vinna en enda. Men tji fick vi då Jönköping antog utmaningen och klarade den redan på tredje försöket.

Läget i Lund är tungt nu. Riktigt tungt. Man har ännu inte vunnit en match, varken efter full tid eller i sudden. Kvällens match var den första där man gjorde fem mål, men det räckte inte till några poäng. Istället tog man över jumboplatsen från Jönköping.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Dam?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.

UNIHOC SUPERSKIN MAX 29

Spelare: Emelie Wibron, Thorengruppen

Antal mål: 50

Emelie avgjorde inte bara VM-finalen för Sverige, hon vann också skytteligan i SSL med 50 mål. Noterbart är att hon på sitt SUPERSKIN MAX 29-skaft har kopplat på bladet Player neongul PE, och grepplindan som hon använder är Top Grip.

Köp Player PE-bladet här (pris: 299 kr)

Köp Top Grip-grepplindan här (pris: 150 kr)

Du kanske även vill läsa: Highlights: Djurgården-Hagunda 4-7 Den här artikeln handlar om: