Superligan

Highlights: Djurgården-Hagunda 4-7

ANNONS

Hagundas förstafemma visade vägen i sexpoängsmatchen.

Seriens två nykomlingar gjorde upp inför 204 åskådare i Eriksdalshallen. Djurgården stod på noll poäng medan Hagunda hade spelat in tre inför lördagens match.

När matchen var över kunde vi konstatera att krisen fortsätter för Djurgården. Idag gick inte mycket rätt alls och stjärnan Sebastian Gafvelin var inte nådig när han recenserade insatsen efteråt, detta i en intervju med SportExpressen Play: ”Vi är inte alls med. Det ser ut som vi går på banan. Det händer ingenting och det känns som att det är dött.”

Hagunda tog sin efterlängtade andra seger efter att ha gått lottlösa i samtliga matcher efter premiären. Förstafemman med Carl Wadsten, Markus Åkerfeldt, Isak Bengtsson, Felix Abrahamsson och Mattias Jansson var glödhet och gjorde samtliga mål – där även backen Adam Nilbrink var inne på sista målet – Jansson var bäst av alla poängmässigt med sina 2+3.

Nu väntar två tuffa matcher för båda lagen: Djurgården möter Kalmarsund på bortaplan, i en hall som väntas bli utsåld, samtidigt som Hagunda gästas av formstarka Mullsjö på hemmaplan.

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: