Notification

Ska spela korpcupen igen: "Det passar oss småbarnsföräldrar"

Snabbmakaronerna vill möta "Frikadellerna" - blir det ditt kompisgängs lagnamn i Sweden Floorball Cup?

Sweden Floorball Cup är Sveriges största korpcup i innebandy, där icke-licensierade innebandyspelare och licensierade i distriktsförbundsserier (från division 2 och nedåt på herrsidan och division 1 och nedåt på damsidan) får vara med. Till och med snabbmakaroner är välkomna. Åtminstone Snabbmakaronerna från Örnsköldsvik, ett lag som kommer att ställa upp i cupen för andra gången.

 – Vi spelar i en korpserie också men där är det bara fyra lag, så det blir inte så många matcher. Därför är det kul att kunna åka på en cup där man får mer utlopp för tävlingsnerven, samtidigt som man spelar för att ha roligt. Det blir inte att man måste träna flera gånger i veckan och åka på bortamatch varje helg, utan med cupspel så blir det en punktinsats då och då. Det passar oss småbarnsföräldrar jättebra, vi som har ont om tid men fortfarande tycker det är kul med innebandy, säger lagledaren Isak Angerbjörn.

Som korplag kan man uppenbarligen låta fantasin flöda när man väljer lagnamn. Varför blev det just Snabbmakaronerna?

– Det finns ett annat lag i vår korpserie som heter Köttbullarna, och flera spelare i vårt lag har haft många tuffa matcher mot dem genom åren. Så vi valde ett lagnamn som fördjupade rivaliteten!

Ska vi uppmana fler som har tänkt anmäla sig till Sweden Floorball Cup att fortsätta på samma tema? Vad kan nästa bli… Ketchup?

– (skratt) Man kan ju spinna vidare hur mycket som helst. Det finns ju många olika pastasorter, och även ”Frikadellerna” vore kul att möta.

Senast Snabbmakaronerna deltog i cupen så gick man vidare från kvalet i Sundsvall. I kvalet mötte man bland andra ”Hanssons grill och casino” där det blev känsloladdat.

– Det var en ganska stökig match och det byggdes upp en rivalitet där också. Tufft spel och känslorna utanpå. Sedan när det skulle dras lott så blev det vi och de som gick vidare, så vi fick mötas igen i slutspelet och det var något vi kunde skratta åt tillsammans på banketten sen. Jag hoppas att de är med igen, det är alltid roligt med lite hetta i matcherna.

Det vinnande laget i kvalet samt ett lottat lag går vidare till slutspel. Och faktum är att i Sundsvalls kval (13 november) får segrarna 3 000 kronor i resebidrag, och det lottade laget 2 000 kronor, för att åka till finalspelet som arrangeras i Uppsala 28-29 januari 2022.

– Vi fick resan betald förra gången också och det är superbra. Vi bodde på hotell och hade en riktigt rolig helg där man kunde umgås och träffa många andra. Det blir mycket socialt också, inte bara innebandy. 

All information om Sweden Floorball Cup och hur du anmäler dig: https://www.korpen.se/arrangemang/sweden-floorball-cup/

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Du kanske även vill läsa:
Samla kompisgänget - spela Sveriges största och roligaste korpcup!
Samla kompisgänget - spela Sveriges största och roligaste korpcup!
Alla 9 orter: Här spelas Sweden Floorball Cup
Alla 9 orter: Här spelas Sweden Floorball Cup
Frågor och svar om Sweden Floorball Cup
Frågor och svar om Sweden Floorball Cup