SPONSRAT INNEHÅLL
Foto: Icon Photography

Samla kompisgänget - spela Sveriges största och roligaste korpcup!

I Sweden Floorball Cup ska Sveriges bästa korplag i innebandy koras.

Läs även: Frågor och svar om Sweden Floorball Cup

Läs även: Alla 9 orter: Här spelas Sweden Floorball Cup

Sweden Floorball Cup är Korpens nationella innebandycup som startade 1994, då under namnet Jolly Cup. Senaste upplagan ägde rum 2019/20 då hela 151 lag deltog runtom i landet.

Nu finns äntligen chansen att uppleva cupäventyret igen. På nio orter kommer det att arrangeras kvalspel under november och december. Cupen avslutas sedan med en stor nationell final i VM-arenan IFU Arena i Uppsala 28-29 januari 2022. Från varje kvalturnering går det vinnande laget samt ett lottat lag vidare till finalen. 

– I sann korpanda lottas ett lag från varje kval vidare för att alla ska ha finalchans, berättar Simon Ruuth, projektledare för Sweden Floorball Cup.

Sweden Floorball Cup är riktad mot äldre och icke-licensierade innebandyspelare, men även licensierade spelare som spelar i distriktsförbundsserier (från division 2 och nedåt på herrsidan och division 1 och nedåt på damsidan). Första kvalet spelas i Sundsvall 12 november och sedan kommer även kval äga rum i Uppsala, Stockholm, Luleå, Nyköping, Mark, Karlstad, Linköping och Kil. 

– Både dam- och herrlag är välkomna. Känner man suget efter att få hänga med kompisarna och spela en riktigt rolig innebandycup igen så är man varmt välkomna, fortsätter Simon Ruuth. 

Hur många behöver man vara i ett lag för att anmäla sig?

– Det räcker att vara fem utespelare plus målvakt, det är inte ovanligt att man inte har så många spelare. Men det finns också de som kommer med 15 spelare. Så det varierar och alla är välkomna. Matcherna spelas fem mot fem plus målvakt på fullstora planer och speltiden är 2x12 minuter. 


Foto: Robert Harjula

Senast cupen arrangerades så var det Lingvalls från Gävle på damsidan och Lindebrinks Entreprenad från Nyköping på herrsidan som tog hem den åtråvärda titeln som Sveriges bästa korplag. Blir det du och dina vänner som vinner den här säsongen?

All information och hur du anmäler dig: https://www.korpen.se/arrangemang/sweden-floorball-cup/


Du kanske även vill läsa:
Frågor och svar om Sweden Floorball Cup
Frågor och svar om Sweden Floorball Cup
Alla 9 orter: Här spelas Sweden Floorball Cup
Alla 9 orter: Här spelas Sweden Floorball Cup