herrlandslaget
Johan Samuelsson, Jon Hedlund och Alexander Galante Carlström.
Foto: Per Wiklund och Matyáš Klapa
Landslaget

Spelarna som lyfts fram efter landslagshelgen: "Helt fantastisk"

ANNONS

Niklas Nordén om spelarna som stack ut i helgens EFT.

Sveriges EFT-slutade med stor succé då man vann hela turneringen och tog 6 av 9 poäng – enda poängtappet kom i förlusten mot Tjeckien. Utöver det besegrade man alltså både Finland och Schweiz.

Bästa poänggörare för Sverige under matcherna blev Kim Nilsson som gjorde 4+3, följt av Alexander Galante Carlström på 4+2 samt Albin Sjögren som gjorde 1+3. Det är också de två förstnämnda som som ena förbundskapten Niklas Nordén väljer att berömma lite extra efter turneringen.

- Kim Nilsson och Alexander Galante Carlström har gjort superfina insatser, de har verkligen gjort det bra. Rasmus Enström är också en spelare som gjort det jättebra, säger han till Innebandymagazinet.

Nordén gillar att se hur de etablerade spelarna hävdade sig internationellt och en annan spelare med hel del rutin i bagaget är Johan Samuelsson, som efter sista gruppspelsmatchen blev det spelare som gjort flest landskamper (125) för det svenska herrlandslaget. 

- Johan har varit helt fantastisk den här helgen. Han är lagkaptenernas lagkapten för svensk innebandy. Jag har aldrig mött en spelare som är så lojal mot en gameplan eller mot sitt lag, säger Nordén.

- Nu har jag inte fått ha Johan så länge även om jag känner honom litegrann från tillbaka i tiden, men vilken människa och spelare…jag undrar om det finns någon som kan säga något ont om den killen? 

Några som också hyllas av Nordén är Sveriges två målvakter under turneringen. Måns Parsjö Tegnér vaktade målet i 8-3-segern mot Finland samtidigt som Jon Hedlund stod mot Tjeckien (3-6) och Schweiz (11-4).

- Båda målvakterna gör bra ifrån sig. Det känns kul att vi har fått se tre stycken (Jonathan Edling den tredje, reds. anm) målvakter som håller på den här nivån. Nu behöver vi tänka till vilka som ska få vara bland de två som det förmodligen blir till sist, säger Nordén och syftar på den slutgiltiga VM-truppen.

Du kan också läsa en utförlig intervju med Nordén här, där han berättar om Sveriges instats i EFT och vart laget står i dagsläget.



Schweiz-Sverige 4-11

Se alla målen mellan Schweiz och Sverige

FAKTA

Vilken klubba gör flest mål i SSL Herr?

Faktarutan sponsras av Nordic Floorball.


Flest mål: UNIHOC GLNT SUPERSKIN

Spelare: Alexander Galante Carlström, Falun

Antal mål: 52

Faluns superstjärna vann återigen skytteligan och fick ett lyft efter att han fick sin nya GLNT-modell, som han även vann VM-guld med. "Det bästa tycker jag är balansen i klubban", säger Galante Carlström själv om sin nya sticka.

Visste du att nya GLNT-klubban även finns som juniormodell? Hos Nordic Floorball finns den att köpa med både EPIC-blad och ICONIC-blad.

Köp klubban här (pris: 449 kr - just nu 25% rabatt!)



Den här artikeln handlar om: