Hagunda förlorade mot Jönköping

Tuff match slutade med seger för Jönköping mot Hagunda

Det svängde i matchen i Superligan SSL herr mellan Hagunda och Jönköping i IFU Arena. Hemmalaget Hagunda hade ledningen i början av tredje perioden, med 2-1, men Jönköping vände matchen och vann till slut med 4-3.

– Sur förlust, jag tycker att vi skapar tillräckligt många klara chanser för att vinna idag, tyckte Hagundas tränare Magnus Adolfsson, efter matchen.

Lucas Bernhardsson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 16.19 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Hagunda inledde bäst och tog ledningen genom Markus Åkerfeldt efter 16.31, men Jönköping kvitterade genom Emil Jacobsson i slutet av perioden. Efter 1.32 i andra perioden slog Felix Abrahamsson till, på pass av Isak Bengtsson och gav Hagunda ledningen. 43 sekunder in i tredje perioden nätade Jönköpings Martin Glimberg framspelad av Filip Björk och kvitterade för Jönköping.

2.37 in i perioden slog Hagundas Isak Bengtsson till framspelad av Mattias Jansson och gav Hagunda ledningen. Men mer än så orkade Hagunda inte med.

Efter 13.10 nätade Joel Wadsten på pass av Martin Glimberg och kvitterade för Jönköping.

Efter 16.19 nätade Jönköpings Lucas Bernhardsson framspelad av Emil Jacobsson och avgjorde matchen. Bernhardsson fullbordade därmed lagets vändning. 3-4-målet blev matchens sista.

Hagunda har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Jönköping har sex poäng.

Nästa motstånd för Hagunda är Djurgården. Lagen möts lördag 23 oktober 16.00 i Eriksdalshallen. Jönköping tar sig an Storvreta borta söndag 24 oktober 15.00.

Matchrapporter: Storvreta vann och avgjorde matchserien 3-1 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot JIK JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK