aik
AIK mötte Visby i senaste omgången och vann då med 8-3 på bortaplan.
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan norra

Elitlicensen i fara – men ingen oro i AIK

ANNONS

AIK:s vice ordförande kommenterar beskedet att man tvingas spela under handlingsplan den här säsongen.

Förra veckan kom nyheten att AIK, vars herrlag spelar i Allsvenskan, var det enda förbundslag som inte beviljats elitlicens då man har ett negativt eget kapital. AIK kommer därför spela under handlingsplan den här säsongen. Det egna kapitalet måste vara positivt den 30 april 2022 – är det inte det så väntar nedflyttning för klubben.

Göran Hagberg, vice ordförande i AIK IBF, säger dock att det inte är någon större fara på taket och att situationen är under kontroll.

Du känner dig lugn kring situationen?

- Vi har en bra handlingsplan och ser med god tillförsikt på det här. Vi kommer att lösa det här, såklart. Jag känner ingen oro alls. Vi kommer ha löst det det här med godo till den sista april. 

Trots nyheten om att elitlicensen är i fara så anser Hagberg att situationen i AIK ser bättre ut än på många år.

- Vi jobbar hårt i klubben för att sportsligt kunna leverera en intressant produkt, säger Hagberg.

Hagberg tar också upp problematiken som finns – och länge har funnits – kring innebandyn i Stockholm. Han menar på att det är tufft för klubbarna överlag i området. 

- Vi har dyra lokalkostnader och matchhyror. Det finns två hallar i Stockholm som har dubbla läktare…det är mycket sånt som stökar till det för klubbarna här. De har det svårt ekonomiskt på det sättet. Man slåss med massor av klubbar och sponsorer.



Highlights: Strängnäs-Täby 5-2

Se alla målen från det allsvenska mötet mellan Strängnäs och Täby

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK

Den här artikeln handlar om: