Elitlicensen
Foto: Per Wiklund och Magnus C Lydahl
Landet runt

Bara ett förbundslag nekas elitlicens: "Bästa året hittills"

ANNONS

Licensnämnde har tagit sitt beslut om vilka klubbar som beviljas elitlicens.

Licensnämnde kablar ut nyheten att 24 av 25 klubbar i SSL beviljas elitlicens för säsongen 2020/21. Den enda förening som hittills inte fått licensen godkänd är Västerås Rönnby, men där handlar det enbart om formaliteter då de ska komplettera sina handlingar med att skicka dokument.

Det enda seniorlaget i landets förbundsserier som inte medges elitlicens, det vill säga att man har ett negativt eget kapital och/eller saknar en auktoriserad revisor, är AIK:s herrar som spelar i Allsvenskan. 

”Dessa spelar därför säsongen 2021/22 under handlingsplan, vilket innebär att de ska inkomma med av revisor granskat delårsbokslut per 31 december 2021 samt av revisor reviderad årsredovisning/årsbokslut per 30 april 2022 där det egna kapitalet är återställt. Är det egna kapitalet fortfarande negativt sker nedflyttning till säsongen 2022/23.”

Att endast ett lag i dagsläget inte beviljats elitlicens efter pandemisäsongen gläder Åsa Wigforss, presstalespersonen i Licensnämnden.

- Det har inte varit så många som haft negativt eget kapital, förra året var det kanske sex stycken. En (förening) är väldigt lite. Man har varit väldigt glad att det inte varit fler med tanke på att det har varit en pandemi. Det var en oro som fanns. Så jag skulle säga att det är få lag som nekas av den anledningen. Fördelen med pandemin var att inga lag flyttades upp eller ner, då är det samma lag. Det som de åtgärdade förra året är ju redan åtgärdat, säger hon till Innebandymagazinet och fortsätter:

- Det ser väldigt bra ut, det är det bästa året hittills!


Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK

Den här artikeln handlar om: