#ibsilly
Täby värvar tjeckiska målvakten Lenka Remesova.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Täby förstärker målvaktssidan: "Förmåga att spika igen totalt"

ANNONS

Efter tunga tappet – nu värvarTäby in ny målvakt till säsongen som kommer.

SSL-laget Täby har fått säga farväl till flertalet etablerade nyckelspelare under sommaren. Ett av de tyngsta tappen skedde på målvaktssidan där landslagsmeriterad Alexandra Durling valde att sluta.

Sedan dess har man inte värvat in någon ny målvakt – fram tills nu. På sin hemsida meddelar man att tjeckiskan Lenka Remesova, född 1997, är klar för klubben. Remesova kommer därmed konkurrera med Filippa Svenningsson och Tove Elvin om platserna i målet.

- Att Lenka väljer spel med Täby FC är något vi är otroligt glada över! Hon har en förmåga att många gånger spika igen totalt och med en stor vilja att vinna blir det intressant att se henne i vår miljö och i SSL. Under föregående säsong i Tjeckien var hon ligans bästa målvakt och hennes insatser var stundtals bländande, säger Täbys sportchef Robin Andersson till hemsidan.

Remesova blev utsedd till Tjeckiens tredje bästa målvakt tidigare i år och har börjat få känna på spel i landslaget, men har ännu inte gjort någon VM-turnering med Tjeckien.

Täby #ibsilly 2021  

Klara in

Sara Johnsson, forward (IBK Göteborg)

Michaela Sponiarova, forward (Vitkovice)

Klara ut

Julia Zachrisson, forward (Kalmarsund)

Alexandra Durling, målvakt (Slutar)

Jenna Taivaloja, forward (Kloten-Dietlikon)

Moa Tschöp, back (Kalmarsund)

Frida Nilsson, back (Åkersberga)

Tilda Määttälä, back (Åkersberga)

Felicia Forsmark, center (Telge)

Sara Attermo, forward (Sirius)

Agnes Wiklund, forward (Endre)

Matilda Sjödin, forward (Kalmarsund)




TV: 15 minuters dissektion av Galantes målskytte

Hur tänker han? Hur tränar han? Alexander Galante Carlström har vunnit SSL:s skytteliga sju år i rad - här berättar han allt om sin förmåga att göra mål.

Matchrapporter: Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC Älvsjö AIK stod för imponerande vändning Tre poäng till Tyresö Trollbäcken efter avgörande i slutperioden mot Täby FC Alunda fortsätter vinna – 5-4 mot Täby FC Nacka Wallenstam vann på hemmaplan mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: