extra
Foto: Per Wiklund
Herrettan

Herr1an får ett lag mindre: "Oerhört ledsamt beslut"

ANNONS

Med 15 dagar kvar till premiären i Herr1an så drar sig ett av lagen ur.

Borås-laget Sandareds IBS meddelar på sin hemsida att man inte kommer ställa upp i den kommande säsongen i Herr1an Västra. 

Man var nya i fjolårets serie efter flera år i Herr2an, men hann bara spela fyra matcher och tog inte en poäng på dessa. 

Orsaken till avhoppet är spelarbrist. Åtta spelare från fjolårets trupp har valt att sluta på grund av "studier, tidsbrist och andra äventyr" som kan själva uttrycker det.

- Dessa platser har vi inte lyckats fylla upp med nya spelare med den rätta viljan och tiden att satsa på Division 1-spel. Vi måste därför meddela att vårt herrlag därmed tvingas dra sig ur Division 1 kommande säsong. Det är ett oerhört ledsamt beslut att förmedla då det lagts otaliga timmar på att försöka lösa situationen, skriver ordföranden Kai Mäkiperä på hemsidan.

Sandared försvinner inte helt från innebandyscenen då man istället väljer att ställa upp i Herr3an nästa säsong.

- Här får vi nu en möjlighet att börja om och samtidigt ge chansen till våra juniorer som är påväg upp, skriver Mäkiperä.


TV: Galantes enorma uthållighet: "Har varit min grej"

Alexander Galante Carlströms mäktiga rekord på Beep-testet: "Inte många som kommer upp i det"

Matchrapporter: Väntad seger för Karlstads IBF Ungdom som förlänger vinstsviten Lockerud/Mariestad avgjorde tät match mot Sandared i tredje perioden

Den här artikeln handlar om: