Foto: Kjelle Svensson
Herrettan

35-åringen var på väg mot karriärens bästa säsong

ANNONS

Viktor Rodén ledde skytteligan i Herr1an Östra Svealand när pandemin slog till och stängde ner säsongen. Nu laddar han upp för en ny säsong.

35-åringen Viktor Rodén var på väg mot karriärens bästa säsong någonsin poängmässigt men när han var som stekhetast kom beskedet att Herr1an skulle pausas ett tag. Sedan började en lång väntan på att säsongen skulle dra igång igen men det gjorde den aldrig.

- För min del var det såklart tråkigt att serien stängdes ner då denna säsongstart inte hör till vanligheterna. För lagets del var det också tråkigt då vi redan efter fyra omgångar började få en upprättelse från förra division 1 äventyret och visade att vi hör hemma på denna nivå, säger Hammarbyanfallaren till Innebandymagazinet.

Hammarby har fortsatt att träna på trots att hallarna varit stängda. Men för deras poängkung har det inte blivit så mycket träning på grund av vissa omständigheter.

- Laget har kört på med egna fysträningar ute och i mindre grupper enligt restriktionerna. Och allt eftersom restriktionerna släppt har vi börjat träna tre gånger i veckan tillsammans. Jag har dock blivit tvåbarns far under våren så jag har kört mest egen träning när tid dyker upp men det får bli hårdträning i sommar om man ska ha en chans kommande säsong.

Rodén ledde skytteligan i Östra Svealand efter fyra omgångar med åtta fullträffar men trots succén var det inga lag högre upp i seriesystemet som hörde av sig och ville låna in honom. 

- Nej, det var bara säljare som ringde, haha. De tittade nog inte bara i poängligan, de tittade på åldern också. En gammal innebandygubbe som mig var ingen intresserad av. 

Men den gamla innebandygubben har inga som helst planer på att sluta spela även om han får köra stenhårt i sommar för att komma i form igen.

- Jag kommer fortsätta i Hammarby då vi är ett roligt gäng som jag gärna tillbringar en säsong till med. För egen känner jag att det finns mer att ge och man vill ju inte avsluta karriären med en coronasäsong när det ändå gick så bra, det där får man säkert äta upp och inse att man ska sluta på topp, haha. Jag känner också att laget har så mycket mer att ge i Herr1an. 

Hur går tankarna inför kommande säsong?

- Stockholm-ettan är alltid tuff och det finns inga dåliga lag. Serien är väldigt rolig att spela också, känns lite som alla känner alla på något sätt. Det vore ju också fantastiskt om det får finnas publik, brukar vara bra tryck hos vissa lag.  

Vilka lag kommer att kriga i toppen och botten då?

- Älvsjö brukar ju vara topplag och ser inget som skulle ändra det. Teknologerna bör också komma högt upp i serien. Man vet ju aldrig vad Silly Season bjuder på för smällkarameller och mer än så vågar jag inte tippa, vill ju inte jinxa något så här tidigt innan säsongen.

Några sista tankar om den stundande säsongen innan vi lägger på?

 - Nu hoppas vi att säsongen blir av med roliga matcher, fyllda hallar och allt annat gott som vi inte fick förra säsongen. 

  


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

Matchrapporter: Uppsala Teknologer vann mot Hammarby efter Markus Nordlindhs två mål Starka Hässelby fortsätter vinna Täby FC utklassade Hammarby på bortaplan Chansen borta för Hammarby – som åker ur serien Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Hammarby

Den här artikeln handlar om: