Notification
Foto: Tomas Brandt Wangel

Sista chansen: Anmäl dig till sommarlägret i SM-finalarenan

För första gången i modern tid arrangeras ett innebandyläger i en SM-finalarena.

Många innebandyläger arrangeras i sommar, men inget kan mäta sig med Gästrikland SummerCamp sett till plats. Det populära campet i Gävle, som firar femårsjubileum, arrangeras 10-13 augusti i Gavlehovshallen.

Gavlehovshallen är Sveriges hetaste innebandyarena just nu. Tidigare har Champions Cup, slutspelet för världens bästa klubblag, spelats i den nybyggda och moderna arenan. I våras spelades SM-finalerna där på dam- och herrsidan när Thorengruppen och Falun blev svenska mästare, och 6 november ska finalerna i Svenska Cupen arrangeras på samma plats.

Inte nog med det. I augusti ska Sveriges damlandslag ha ett läger i arenan, samma vecka som Gästrikland SummerCamp, i sina förberedelser inför VM.

Lägeransvarige Linus Nielsen konstaterar att förutsättningarna med faciliteter för lägret är optimala.

– SM-finalerna spelades i Alfahallen och där kommer vi hålla till, och vi har ytterligare en hall (Novahallen) i anknytning i samma arena. Sedan har vi även en friidrottshall inomhus (Omegahallen) där all fysträning sker, så allt är under samma tak, säger Linus Nielsen till Innebandymagazinet.

Förhoppningen är att kända profiler ska vara på plats som gäster. Och vem vet, kanske får vi också se några spelare från damlandslaget gästa lägret? Många kända innebandyspelare har sitt ursprung i Gästrikland. Exempelvis har Anna Wijk, Alexander Hallén och Magnus Jansson varit med tidigare år.

– Vi försöker få hit lokala profiler, även de som har flyttat ifrån distriktet. Tanken är att skapa förebilder och visa att det går att vara från Gävle, Sandviken eller Hofors och gå hela vägen. Det är viktigt för innebandyn att skapa förebilder och här ser vi ett superläge att hjälpa till i den processen. 

Intresset för årets upplaga av campet, dit spelare födda mellan 2005 och 2010 bjuds in, har varit stort och många har anmält sig. Imorgon lördag (10 juli) är sista chansen att anmäla sig.

Fakta om Gästrikland SummerCamp

Sista anmälningsdag: 30 juni

Datum: 10-13 augusti

Plats: Gavlehovshallen, Gävle

Kostnad: 1600 kr per deltagare

Öppet från: Födda 05-10

Lägret pågår alla dagar mellan: 10.00 och 16.00 (cirkatider) 

Läs mer och anmäl dig via lägrets hemsida här


Du kanske även vill läsa:
Femårsjubileum för lägret som utvecklar människan och spelaren
Femårsjubileum för lägret som utvecklar människan och spelaren