Notification

Femårsjubileum för lägret som utvecklar människan och spelaren

Gästriklands populära SummerCamp arrangeras för femte året i rad.

10-13 augusti bjuds spelare födda mellan 2005 och 2010 in till den femte upplagan av Gästrikland SummerCamp, som arrangeras i Gävle och Gavlehovshallen. De föregående åren har varit både en succé och höjdpunkt för såväl ledare som spelare.

Lägret pågår under fyra intensiva och härliga dagar som fylls av alltifrån innebandypass till atletiska pass, roliga aktiviteter, teambuilding och turneringsspel.

– Vi jobbar framför allt stenhårt med värdegrund och en helhetsbild där vi utvecklar människan lika mycket som vi utvecklar innebandyspelaren. Innebandyn får självklart stort fokus men vi försöker vara mer än bara ett innebandyläger, säger lägeransvarige Linus Nielsen till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Vi kommer ha föreläsningar där vi pratar värdegrund. Hur man är en bra lagkamrat, hur man ska bete sig mot varandra, hur man gör så att omgivningen mår bra och alla sådana egenskaper. Bland annat kommer vi ha extra fokus på psykisk ohälsa i år och har bjudit in externa föreläsare som har egna erfarenheter om det ämnet. Det är något som kommer allt mer, även bland de yngre, och då känns det viktigt att prata om det. Det kommer vara ett genomgående tema den här sommaren.

Många av deltagarna på campet kommer från närområdet i Gästrikland, men det har också kommit spelare från andra distrikt.

– Det är öppet för alla. Bland annat har vi haft deltagare från Hälsingland, vilket vi tycker är kul. Och skulle det vara så att man behöver hjälp med boende så är vi öppna för att hjälpa till med det. 

Campet är precis som förra året corona-anpassat där man delas in i mindre grupper. Och skulle det vara så att lägret inte kommer kunna genomföras så får man anmälningsavgiften återbetald. 

– Feedbacken som vi har fått från de senaste åren har varit väldigt bra. Framför allt just att det inte bara är fokus på innebandy, utan även värdegrund och att man utbildas som människa, avslutar Linus Nielsen.

Fakta om Gästrikland SummerCamp

Sista anmälningsdag: 30 juni

Datum: 10-13 augusti

Plats: Gavlehovshallen, Gävle

Kostnad: 1600 kr per deltagare

Öppet från: Födda 05-10

Lägret pågår alla dagar mellan: 10.00 och 16.00 (cirkatider) 

Läs mer och anmäl dig via lägrets hemsida här