Foto: Patrik Palm, Per Wiklund och Simon Melchert
Krönika
Så bör seriestrukturen se ut för daminnebandyns bästa

Innebandymagazinets damexpert med en krönika om att damernas seriestruktur måste ändras omedelbart annars kan det få ödesdigra konsekvenser.

Högsommarvärmen har brett ut sig över landet, fotbolls-EM pågår för fullt och fler och fler börjar räkna ner antalet dagar kvar fram tills semestern börjar. Men tänker man efter så är sommarhalvåret rätt så tråkigt efter alla svikna väderprognoser och alla högt ställda förväntningar på saker man ska göra på semestern men som aldrig blir av. Men framförallt så på sommarhalvåret går hela innebandy-Sverige i ide och kommer inte fram förrän i september igen.

Det finns dock en ny höjdpunkt som förgyller denna tråkiga årstid och blåser in lite frisk luft i innebandybubblan. Jag tänker givetvis på förra årets stora succé Sommarbloggen som just nu rullar på för fullt säsong två. Sommarbloggen är också orsaken till denna krönikas födelse då Peter Åling i sitt ”sommarprat” tog upp att "Det är dags att förändra seriestrukturen på damsidan” En sommarblogg som startade en hel del diskussioner på sociala medier. Så jag tänkte helt enkelt ge min syn på hur jag tycker att seriestrukturen på damsidan ska se ut i framtiden.

Jag tycker att Förbundet har helt öppet mål just nu och har ett alldeles lysande tillfälle att samla på sig lite jämställdhetspoäng efter hösten och vinterns långa följetong om damallsvenskan kontra herrallsvenskans nedstängning. Under innebandyns hela existens har herrarna prioriterats och fått förtur till alla nyheter och förändringar.

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: