#ibsilly-nytt
Foto: Roland Osbeck
#ibsilly

Allsvenskt lag värvar SSL-spelare

ANNONS

Storsatsande Åkersberga IBF har lyckats med en riktigt prestigefull värvning till kommande säsong.

Östra Allsvenskan kommer bli riktigt kul att följa kommande säsong där flera lag har som utsatt mål att ta sig upp till SSL. Storvretas satsning har nog ingen missat, Telge vill göra en "Nykvarn" på damsidan, Hammarby ligger alltid i topp och har seriens bästa radarpar och Åkersberga har värvat på bra och tagit rygg på Storvreta. Förutom dessa fyra SSL-aspiranter finns det ett helt koppel lag till som har kapaciteten att blanda sig i kvalstriden. 

När Innebandymagazinet pratade med Åkersbergas sportchef Andreas Berglind för några veckor sedan sa han så här om målsättningen kommande säsong:

- Målsättningen för i år är SSL och det kan inte vara annat med den tränaruppsättning och de spelarna vi förfogar över i Ackers där vi för två år sedan var Sveriges bästa juniorlag. Dessa tjejer är nu seniorer, sa Berglind då och fortsatte berätta om vad som talade för att Åkersberga tar en av de två kvalplatserna till SSL:

- Dels för att vi har en bra ledarstab, men fram för allt för att vi har en riktigt bra bredd i laget och samtliga tjejer i laget är vana att vinna matcher och också stora matcher sen är det ju klart att jag tycker att vi har det bästa laget i serien. 

Sedan dess har Åkersbergas lag blivit ännu bättre då det nu står klart att man värvar in en till spelare från SSL. Det är den egna produkten Frida Nilsson som återvänder till moderklubben efter två säsonger i Täby. 

- Det är med stor glädje och stolthet som jag skriver att vår egen Ackers tjej Frida Nilsson väljer spel med oss i Åkersberga IBF den kommande säsongen, samt att vara med på vår resa och satsning mot SSL och med denna tjej nu i laget så stärks våra aktier mot denna resa, säger Berglind till lagets hemsida och fortsätter:

- Frida Nilsson är fostrad i Ackers och jag kommer ihåg själv när jag lyfte upp henne i Damlaget redan vid 16 års ålder och redan då kändes hon som en etablerad seniorspelare och var en stor bidragsfaktor då vi tog steget upp i Allsvenskan.


Åkersbergas silly season

Klara in

Frida Nilsson, back (Täby) 

Amanda Nyberg, Forward (EräViikingit)

Tilde Alstermark, målvakt (Bele Barkarby)

Tilda Määttälä, back (Täby FC)

Lova Vestlin, back (Bele Barkarby)

Linne Hjelm, forward (Bele Barkarby)

Nea Nilsson, forward (Bele Barkarby)


Klara ut

-

 


TV: "Jag förstår varför de blir upprörda"

Elitdomaren Glenn Boström om Mullsjös omtalade utvisning i sista semifinalmatchen mot Storvreta.

§§§§

Matchrapporter: Ny tung förlust för Åkersberga IBF – som tvingas lämna serien Isabel Balzano i målform när Åkersberga IBF vann mot IBF Falun Warberg segrare hemma mot Åkersberga IBF – Ida Sundberg matchvinnare Storseger för Kalmarsund – 7-2 mot Åkersberga IBF IBK Lund avgjorde i tredje perioden mot Åkersberga IBF

Den här artikeln handlar om: