#ibsilly
Christoffer Suominen.
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Christoffer Suominen får dubbla uppdrag

ANNONS

Guldtränaren blir kvar i Thorengruppen: "Klippt och skuren för de här uppdragen"

Christoffer Suominen lämnade oväntat sin roll som huvudtränare för Thorengruppens damer, kort efter att de hade vunnit SM-guld. Han kände att han kommit till vägs ände med laget och ville ha en ny utmaning – du kan läsa hela hans tankar bakom beslutet här.

Nu har 36-åringen fått ett nytt uppdag: Han stannar kvar i föreningen, men nu i en roll som spel- och spelarutvecklingsansvarig för klubbens båda seniorlag, ihop med en annan roll i damallsvenska Umeå Västra IF

- Suominen blir utvecklingsansvarig och chefsarkitekt för spelmodellen i Thorengruppens seniorlag samt för damföreningen Umeå Västra, där siktet är inställt mot SSL. Gemensamt för uppdragen är även att Christoffer ska hålla i individuella innebandypass samt ansvara för analys och scouting av motståndare, skriver Thorengruppen på sin hemsida.

Sportchefen Jocke Stöström:

- Christoffer har en fantastisk innebandykompetens och är som klippt och skuren för de här uppdragen. Vi vet att han trivs i båset men just nu passar detta honom bra. Det finns få tränare med samma ambitioner och driv som Christoffer, så vi är oerhört nöjda att kunnat sy ihop denna lösning för kommande säsong, säger Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström.

Suominen har tidigare varit tränare i lag som Craftstaden, Kalmarsund, Linköping och KAIS Mora på damsidan. 

- Vi har precis blivit föräldrar för första gången och när föreningarna presenterade en heltidslösning så passade det här bra för kommande säsong. Jag kommer att fortsätta att arbeta hårt för att utvecklas som tränare och hoppas att kommande säsong ska bidra till det, säger han till hemsidan.





TV: Poddpanelen om Hampus Ahrén och landslaget

Jämförelsen med Kim Nilsson: ”Har inget med varandra att göra överhuvudtaget”

Matchrapporter: Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen Thorengruppen sköna start – vann mot Täby Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: