Foto: Per Wiklund
Superligan

Storsponsor ska hjälpa Rönnby att ta SM-guld

ANNONS

"Det här ger en trygghet för våra ledare att börja titta på de bästa spelarna i världen, de spelarna som verkligen gör skillnad"

Västerås Rönnby var i början av 00-talet en stormakt på damsidan och man vann under den perioden bland annat 3 SM-guld. Under andra halvan av 10-talet har den klassiska föreningen tappat lite i slagkraft och fått kriga till sig en slutspelsplats. Men det ska det bli ändring på nu och klubben jobbar på en treårsplan där man kommande säsong ska bli ett topplag igen och därefter vara med och slåss om medaljerna.

Rönnby har ett väldigt spännande lag där man värvat in fem supertalanger födda på 00-talet som alla har en bakgrund på RIG Umeå. Man har dessutom stått för en av de största värvningsbomberna under silly season då man värvade landslagsaktuella Wilma Johansson från Endre. Man har dessutom knutit till sig en av landets mest meriterade hockeytränare i Per Mårts som ska hjälpa till runt SSL-laget. Som om inte detta vore nog så har man även hittat en ny storsponsor som lovat att skjuta in så mycket pengar som behövs för att ta ett SM-guld avslöjar VLT.se.  

- Det är ett för stort fokus på pengarna. För mig handlar det inte om storleken på summan jag ger, utan för mig är engagemanget för ännu ett topplag i Västmanland det viktiga, säger Stefan Johansson som äger Hygienteknik till VLT.   

Johansson sponsrar flera stora idrottsklubbar i Västmanland och enligt tidningen är han beredda att gå in med runt en kvartsmiljon i ett förstaskede till Rönnby att värva spelare för. När tidningen frågar Johansson om det stämmer att han kommer lägga runt en kvartsmiljon till en miljon på Rönnby så svarar han att det är upp till klubben att be om så mycket de behöver för att värva in spetsspelare och att han är beredd att lägga det som krävs för att Rönnby ska ta guld. Något som naturligtvis Rönnbys ordförande Mikko Piri Björling är väldigt glad för.

- Det här ger en trygghet för våra ledare att börja titta på de bästa spelarna i världen, de spelarna som verkligen gör skillnad. Vi har en väldigt spännande trupp redan nu. De som vill vara med på resan mot SM-guld måste börja visa framfötterna, för nu blir resan tuffare och tuffare.

Rönnby känner sig dock nöjda med truppen som de värvat ihop till kommande säsong och det är först till nästa säsong som de ska börja titta på spetsspelare som kan göra en skillnad. Under årets silly season har man värvat in sju spelare i Joanna Hjelm, Ellen Hansson, Elin Lindberg, Wilma Johansson, Mira Wickman, Agnes Sälgström och Gry Nordstedt. På minuskontot har man Sandra Törnkvist, Izabell Rydell, Frida Mattsson och Kajsa Pettersson.


JUST NU PÅ PLUS: Årskull för årskull från alla distriktslag - så bra är spelarna idag

TV: Poddpanelen om Nykvarn - "De hade inget annat val"

Ska vinna SM-guld 2025: ”Satt sig i ett läge där alla kommer vilja slå dem”

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK Likaläge i matchserien efter Pixbo Wallenstams seger mot Rönnby IBK Rönnby IBK vann mot Pixbo Wallenstam efter straffdrama

Den här artikeln handlar om: