#ibsilly-nytt
Foto: Magnus C Lydahl
Superligan

Djurgårdens första nyförvärv påskriven och klar

ANNONS

48 dagar efter avancemanget till Svenska Superligan presenterar Djurgården sitt första nyförvärv.

Den 15 april skrev Djurgården innebandyhistoria när man besegrade Karlstad i SSL-kvalets fjärde match med 7-6 och blev klara för storklubbens första säsong i Svenska Superligan någonsin. Sedan dess har det spekulerats i vilka och hur många spelare som behövs värvas in för att Djurgården ska kunna etablera sig i SSL. Bland annat så har storstjärnan Alexander Rudd varit och tränat med laget och han är en stor Djurgårdsanhängare. 

- Jag är ju Djurgårdare så det skulle vara för den sakens skull men det känns tveksamt att jag kommer att köra med dem, sa Rudd till Innebandymagazinet förra veckan.   

Nu har Djurgården äntligen presenterat sitt första nyförvärv och det blev inte Rudd men det blev en annan Djurgårdsanhängare i Gustaf Sandberg, som förra säsongen spelade i Allsvenska konkurrenterna Onyx.

- Jag har ju flyttat till Stockholm från Nyköping. Blev kontaktad av DIF och fick ett väldigt bra helhetsintryck. Jag är ju Djurgårdare så det har väl alltid varit en dröm att få dra på sig Djurgårdsstället. Det känns mäktigt att få representera Stockholms stolthet i finrummet, säger Sandberg till Djurgårdens Facebooksida och fortsätter beskriva sig själv som spelare:

- Jag är väl både en spelare och människa som har känslorna utanpå. Ganska lugn utanför planen. På planen försöker jag alltid slita hårt för mina medspelare och försöker blanda grisjobb med lite lir.

 

Sedan tidigare står det klart att Djurgården tappar sin tränare Mikael Öhman och sin och Allsvenskans bästa back Erik Oweling till Schweiz. Ny tränare är den gamla storspelaren Roger Östergren.

  


TV: Djurgårdens nya tränare - "Det är en ära"

Orden från frun som fick nya DIF-tränaren Roger Östergren att tacka ja: "Det var bara att ta chansen"

Matchrapporter: Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Djurgården segrare hemma mot Sirius Tyresö Trollbäcken vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Djurgården IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: