Stockholmsderby
Foto: Göran Hagberg/Kjelle Svensson

Första stockholmsderbyt avgjordes under påskhelgen

ANNONS

All sport ligger inte nere utan i helgen möttes AIK och Djurgården i ett superladdat möte som slutade med att båda förlorade... eller vann?

Coronakrisen har satt stopp för alla idrottsevenemang men trots det spelades det första Stockholmsderbyt mellan AIK och Djurgården under påskhelgen.

- Väldigt kall match, inte alls ett derby! Typisk premiärmatch, säger AIK:s nyförvärv Dennis Blomberg till Innebandymagazinet.

 Ni som har hängt med i vår sillybevakning har såklart koll på den mest kontroversiella värvningen hittills signerad AIK. När Ex-Djurgårdaren Dennis Blomberg återvände till Sverige igen efter två proffssäsonger nere i Schweiz så gick han inte tillbaka till Djurgården utan istället valde han att gå till seriekonkurrenterna AIK. Något som inte togs emot så bra av bästa kompisen och Urgårdaren Sebastian Gafvelin, som hade förväntat sig att Blomberg skulle komma ”hem”.

- Man blir bara trött och matt. Hädanefter får han äta på golvet med hunden när de kommer över på middag. För inga gnagare sitter vid mitt bord och äter i alla fall, sa Gafvelin till Innebandymagazinet när vi avslöjade att Blomberg valt AIK. 

Men i helgen så stod de (fd?) bästa kompisarna öga mot öga för första gången i säsongens första heta derby. Men det var inte på innebandyplanen detta ägde rum utan på golfbanan. De båda är nämligen inbitna golfare och Blomberg har 11 i handikapp och Gafvelin 16.

Undertecknad fick redan på detta gigantmöte inför helgen av Gafvelin som lovade att skicka en video med resultatet och när Blomberg slicear ut sig i skogen. Men det dök aldrig upp någon video i inkorgen efter helgen så jag tog för givet att matchen blivit inställd men checkade ändå av det med Blomberg.  

- Det slutade med några slags vinst till slut för min del, inte många dock! Så det är nog därför Sebbe är okontaktbar just nu.

Så AIK har tagit ledningen över Djurgården med 1-0 i matcher, tror du att Sebbe vågar ställa upp i en match 2 eller kommer han att kräva ett sportbyte till den matchen?

- Haha, han kommer definitivt ställa upp på en match två, vi gillar att tävla i det mesta. Men det kommer nog inte bli en annan sport utan med största sannolikhet vill han nog ha revansch i golf.

Men när Innebandymagazinet får tag på Gafvelin för att höra vad som gick fel på golfen så har han en helt annan bild av händelseförloppet och håller inte alls med om att han förlorade.

- Haha, skulle jag åkte på torsk? Det var det värsta jag hört! DIF gick segrande ur första rundan av Golfen. Vi leder med 1-0 i matcher och match två spelar jag mer än gärna.

Det råder alltså delade meningar om vem som vann och vilket lag som tog ledningen efter helgens golfrunda. När vi frågar Blomberg om detta igen så klarnar det hela upp, lite i alla fall. Men att utse en vinnare blir nog svårt.

- Det beror på hur man räknar, jag slog minst slag och därför anser jag att jag vann. Men ska man spela med handikapp så vann han. Men enligt mig så när man tävlar så tävlar man ju på samma förutsättningar, inte lägga 3 DM-straffar. 

Video: Kolla in klippet för att förstå peaken om DM-straffarna

Så vem som egentligen vann och vilket lag som tog ledningen lämnar vi därhän. Det känns som om att båda kommer hävda till sista blodsdroppen att de är den värdiga vinnaren. Men istället passar vi på att fråga Blomberg vad som talar för att AIK kommer att prestera bättre i serien kommande säsong än Djurgården och hamna högre upp i tabellen.  

- Nu har jag inte varit nere på någon träning ännu och lärt känna grabbarna. Men vad jag tror så är det nog vår vilja att gå upp till SSL, målsättningen har ju varit väldigt klar från första början att det är dit vi vill.

 Inte helt oväntat är Djurgårdsstjärnan av en helt annan uppfattning och att AIK skulle komma för dem i serien ser han som helt otänkbart.

- Haha, dream on. Hamnar AIK före oss i tabellen så slutar jag med innebandy! Det vore förmodligen innebandyhistoriens största skräll i så fall.