Årets forward 2020/21
Foto: Per Wiklund
SSL-utmärkelser

Årets forward i herrarnas SSL: Kim Nilsson

ANNONS

Världens bästa spelare, årets svenska spelare och nu även årets forward i SSL. ”Min bästa säsong hittills i karriären”

För 24:e gången i ordningen delar Innebandymagazinet i samverkan med Föreningen Svenska Superligan ut utmärkelsen Årets forward på herrsidan. Årets pristagare är Kim Nilsson, FBC Kalmarsund

Motivering: Kim Nilsson har med sitt unika offensiva duellspel i hög fart där han alltid är ett konstant hot lyckats otroligt bra under säsongen. Han har en drivande och central roll i lagbygget som tagit Kalmarsund till toppen av SSL. En matchvinnare som alltid levererar med en hög lägstanivå. .

Det är 24:e gången som Innebandymagazinet delar ut årets forwards-pris. Du får priset igen tio år efter första utmärkelsen. Hur känns det?

- Det är tredje gången jag blir utsedd till årets forward i SSL. Det finns otroligt många bra spelare i SSL så jag är väldigt glad och tacksam för alla utmärkelser jag fått den här säsongen. Jag är mycket glad för priset, säger Kim Nilsson till Innebandymagazinet. 

Hur ser du på årets säsong, en väldig märklig sådan?

- Så är det. Vi i Kalmarsund har verkligen tagit kliv framåt både på och utanför planen. Personligen känns det som en väldigt bra säsong för mig. Det speglar lite hur det har gått för oss som klubb också. Spelar man i ett topplag med många som levererar runt sig, så är det lätt flyta med i den vågen, och få ut maximalt i sitt eget spel. Nu blev jag årets spelare och forward samt världens bästa spelare, och så tog vi oss hela vägen till semifinal – vilket många inte trodde på.  

Du fick Covid-19 i slutet av säsongen och sedan tog det plötsligt stopp för hela laget i slutspelet mot Falun. Hur tänker du kring allt det här?

- Jag tänker mest att det var en märklig säsong där vi spelade utan publik och den energin som den ger oss, inte minst på hemmaplan. VM blev inställt i december som var ett stort mål men jag har haft ett bra fokus hela säsongen. Vi kämpade tillsammans för att undvika att bli smittade och plötsligt blev vi drabbade. Det är inte så mycket att göra egentligen utan mer blicka framåt mot nästa säsong. Jag har hållit mig skadefri hela säsongen och kunnat köra på hela tiden i stort sett. Det har gjort att jag har fått ut maximalt i år. 

Hur tänker du kring kommande säsong?

- Jag är väldigt sugen. Vi är inne i en spännande resa med hög målsättning inför framtiden. Vi har en bit kvar men vi får inte glömma att vi bara för några år sedan spelade i allsvenskan. Många spelare nu gjort sitt första slutspel vet hur det funkar. Sen tror jag att vi får in alla nyförvärv i bra roller som gör att vi kan vinna matcher. Vi ska hitta ett sätt att fortsätta vinna matcher.

Tidigare vinnare:

2019/20: Alexander Galante Carlström, IBF Falun

2018/19: Johannes Wilhelmsson, Höllvikens IBF

2017/18: Albin Sjögren, Storvreta IBK

2016/17: Alexander Galante Carlström, IBF Falun

2015/16: Alexander Galante Carlström, IBF Falun

2014/15: Billy Nilsson, IK Sirius IBK

2013/14: Kim Nilsson, AIK

2012/13: Alexander Galante Carlström, IBF Falun

2011/12: Rasmus Enström, IBF Falun

2010/11: Kim Nilsson, AIK

2009/10: Rickie Hyvärinen, Caperiotäby FC

2008/09: Magnus Svensson, Warberg IC

2007/08: Magnus Svensson, Warberg IC

2006/07: Martin Dahlgren, Pixbo Wallenstam IBK

2005/06: Andreas Carlbom, IBK Dalen

2004/05: Magnus Svensson, Warberg IC

2003/04: Johan Anderson, Jönköpings IK

2002/03: Niklas Jihde, Pixbo Wallenstam IBK

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

FAKTA

Kim Nilsson

  • Född: 1988
  • Klubb: FBC Kalmarsund
  • Moderklubb: Färjestaden IBK (nuvarande Kalmarsund)
  • Meriter: Världens bästa spelare: 2014, 2020, Årets spelare; 2020/21, Årets forward: 2010/11, 2013/14, 2020/21.
Den här artikeln handlar om: